Otvorenie výstavy prác žiakov Základnej umeleckej školy M. Vileca

1458x
23. Jún 2019
Otvorenie výstavy prác žiakov Základnej umeleckej školy M. Vileca
Autori výstavy 
 
Hornošarišské osvetové stredisko v Bardejove otvorilo výstavu prác žiakov Základnej umeleckej školy M. Vileca v Galérii HOS v Bardejove pod názvom Hľadanie alebo prerozprávané obrazy.
 
Autormi výstavy sú Vlasta Droblenková, Katarína Kostárová Gľuzová, Dana Macková, Taťána Mačejová, Mária Pochová, Vanda Savčinská, Svetlana Steranková, Anna Viglašová, Stanislav Biath a Anton Bodák.
 
Medzi všetkými obrazmi prevládali najmä portréty, krajinky, zátišia. Zastúpené boli takmer všetky druhy malieb. Umelci maľovali podľa predlôh, ktoré si sami vybrali. Všetky obrazy hýria pestrou paletou farieb, kde si každý návštevník nájde to svoje dielo, ktoré mu padne do oka.
 
Učiteľom spomínaných žiakov bol Ján Šoltés, ktorý celú výstavu zmanažoval a taktiež pripravil. Pod jeho záštitou sa tak mohli začínajúci, ale aj pokročilí umelci prezentovať a ukázať svoj štýl maľby.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Každé dielo rozpráva svoj príbeh, preto nestačí stokrát počuť, ale skutočne raz vidieť a vdýchnuť tak atmosféru samotných obrazov. Po krásnom príhovore riaditeľa Hornošarišského osvetového strediska Juraja Bochňu sa vernisáž uberala príhovorom učiteľa ZUŠ M. Vileca, Jánom Šoltésom a gratuláciami vystavovateľov.
 
Vernisáž sa niesla v príjemnej atmosfére, ktorú obohatili nadaní umelci na husliach a na klavíri. Výstava potrvá do 27. júna 2019. Všetci ste srdečne vítaní a tešíme sa na stretnutie.
(15:15, L. Petrušová)
 
Diskusia
Pridať komentár