Skvelý Jirko Koška z ŠK BLS Bardejov

1275x
21. Jún 2019
V Holíči vyvrcholil 12. ročník GPX
Vyvrcholenie súťaže sa uskutočnilo v prekrásnom prostredí 
 
V sobotu 15. júna sa v prekrásnom areáli Holíčskeho zámku uskutočnilo vyvrcholenie celoročnej súťaže jednotlivcov v šachu mládeže pod názvom Grand Prix Slovenska.
 
Celej série sa zúčastnilo 1188 hráčov. Finálový turnaj otvoril primátor Holíča. Jirko Koška štartoval v najsilnejšej kategórii chlapcov do 14 rokov, do ktorej sa zapojilo 336 šachistov.
 
Najprv si v kvalifikačných turnajoch vybojoval postup do semifinále skupiny východ a následne postúpil aj do desať členného celoslovenského finále. Finále bolo mimoriadne vyrovnané.
 
Prví štyria hráči nazbierali zhodný počet šesť bodov a tak sa dostali k slovu pomocné hodnotenia. V turnaji dlho viedol Daniel Kulich z Považského Podhradia. Posledné štyri partie však remizoval a v závere ho predbehol náš Jiří Koška.
 
Nie vždy sa dá dobre rozbehnutý turnaj "doremizovať", občas treba možno pridať viac bojovnosti.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
O treťom mieste rozhodovalo až tretie pomocné hodnotenie - počet výhier. Tešiť sa mohol Martin Rak z Bratislavy, keďže nazbieral o jednu výhru viac ako Samuel Györi z Košíc. Aj v cyklistike niekedy rozhoduje cieľová fotografia.
 
Každý víťaz finálového turnaja dostal veľký pohár, prví traja získali diplomy a originálne medaily v tvare maličkého pohára. Pre každého účastníka finále bol pripravený účastnícky diplom a drobná pozornosť.
 
Mesto Holíč poskytlo hráčom aj sprievodným osobám vstupenky na festival Tereziánske dni, ktorý sa konal práve v sobotu v areáli zámku. Všetci tak mali možnosť spestriť si náročné boje za šachovnicou aj nešachovými aktivitami.
(20:03, V. Novák)
 
Diskusia
Pridať komentár