Ďalší úspech Matúša Lúča v hokejbale na najväčšom turnaji v Európe

1633x
19. Jún 2019
So svojim tímom to dotiahol až do finále
 
V dňoch 8. a 9. júna sa uskutočnil desiaty ročník Orszagh cupu v Banskej Bystrici. Spišská Nová Ves, za ktorú hrá aj Matúš Lúč, sa umiestnila na peknom druhom mieste, čo je veľký úspech medzi kvalitnými tímami.
 
Opýtali sme sa Matúša Lúča, ako tento turnaj prebiehal a aké sú kvality turnaja.
 
„Na turnaji sa zúčastnilo osemnásť tímov, ktoré boli rozložené do štyroch skupín. My sme mali najťažšiu skupinu, finalistu z minuloročného turnaja a zároveň víťaza Sharks Zvolen, potom Dubnicu, Bukovinu Zvolen a Čertove kolo Zvolen. Bola to veľmi ťažká skupina. Prvé dva zápasy sme prehrali.“
 
Výsledky prvých dvoch zápasov: Bukovina Zvolen – Spišská Nová Ves 3:1, Sharks Zvolen – Spišská Nová Ves 4:1.
 
„Vyzeralo to s nami veľmi zle, potrebovali sme vyhrať, čo sa aj podarilo proti Čertovemu kolu zo Zvolena - 0:3 a v poslednom zápase s Dubnicou sme remizovali 0:0 a to nám stačilo na postup zo skupiny, kde sme zo 4. miesta postúpili len tak - tak.“
 
„Na druhý deň už išlo play-off, kto prehrá - vypadáva. Hneď ráno sme hrali proti mužstvu Kremnica Wolves, kde sme zvíťazili 3:0 a postúpili do osemfinále, kde sme natrafili na Slovenskú reprezentáciu do 23 rokov. Tento zápas skončil 0:0, kde nastali samostatné nájazdy, kde sa mi dokonca podarilo rozhodnúť v poslednom nájazde a postúpili sme do štvrťfinále. Tam už nás čakalo veľmi kvalitné mužstvo z Banskej Bystrice, ktoré sa nám podarilo zdolať 5:0, čo bolo veľké prekvapenie a zrazu sme boli v najlepšej štvorke, čo nikto z nás v tíme neočakával,“ prezradil M. Lúč a pokračoval.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„V semifinále sme hrali proti Dubnici, ktorá bola veľmi dobre vyskladaná hráčmi z extraligy. Bol to zápas v neskutočnom tempe, ale dokázali sme vyhrať 2:1 a zrazu sme boli vo finále proti Sharks Zvolen, kde sme nešťastne prehrali 0:1. Už tretí krát sme sa stretli vo finále proti Sharks Zvolenu a tri krát sme prehrali 1:0 a tri krát nám dal gól ten istý hráč Michal Chovan, je to asi náhoda alebo smola. K turnaju môžem dodať, že je to naozaj kvalitný turnaj s kvalitnými hráčmi či z extraligy hokejovej, hokejbalovej alebo hráčmi zo zámoria. Dúfam, že raz sa podarí tento turnaj vyhrať, že budeme opäť dobrá partia chlapcov a konečne prelomíme smolu vo finále,“ dodal na záver spokojný Bardejovčan Matúš Lúč.
 
Umiestnenie prvých štyroch družstiev: 1.Sharks Zvolen 2. Spišská Nová Ves 3. Dubnica 4. Aqualant Poprad .
(21:28, r, foto: J. Smely)
 
Diskusia
Pridať komentár