ZŠ Wolkerova a Erasmus+ projekt

1384x
05. Jún 2019
ZŠ Wolkerova a Erasmus+ projekt
Spoločne zapózovali 
 
Sme žiačky ZŠ na Wolkerovej ulici a touto cestou chceme vyjadriť obdiv i poďakovanie našim pani učiteľkám angličtiny a nemčiny, Mgr. Janke Rohaľovej a Mgr. Soni Sosenkovej, ktoré nám ukazujú, že ovládať cudzí jazyk v dnešnej dobe je veľmi dôležité a hlavne, ako sa ho učiť s odhodlaním, záujmom a láskou.
 
Ďakujeme, že práve nám dali takúto možnosť spoznať Grécko a zažiť toľko krásnych chvíľ. Aj preto nás zapojili do tohto zaujímavého projektu.
 
Náš projekt Spielendneueslernen – Learningthroughgamification,realizovaný prostredníctvom Erasmus+, je zameraný na učenie sa cudzích jazykov prostredníctvom online aplikácií.
 
V rámci projektu boli uskutočnené výmeny študentov, ktorí pracovali na projekte. Tento rok sme navštívili Atény v Grécku. Dostali sme možnosť spoznať novú kultúru, ľudí a nádherné miesta. Spočiatku sme sa v cudzom prostredí správali neisto, no veľmi rýchlo sme sa prispôsobili a spoznali skvelých priateľov.
 
Videli sme mnoho historických pamiatok - napríklad Acropolis či palác Poseidona. Nechodili sme však len na výlety, ale pracovali sme aj v škole. Dopoludnia sme boli rozdelení do nemeckých a anglických tímov, kde sme hrali hry, písali dialógy, na ktoré sme neskôr tvorili kvízy - a to všetko v angličtine a nemčine.
 
No mali sme aj voľný deň, ktorý sme využili pre svoje potešenie, nevynechali sme ani nákupy. Spoznali sme množstvo krás Grécka, medzi inými aj ostrov Hydra, ktorý sme navštívili a boli sme tam na celodennom výlete.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Zhodli sme sa, že nám tento ostrov svojimi bielymi domčekmi a úzkymi cestami medzi nimi pripomínal ostrov Santorini. Posledný deň sme si užili najviac, ako sa dalo. Strávili sme ho tancovaním gréckych tancov, a keďže v ten deň mala narodeniny aj naša pani učiteľka a organizátori mysleli aj na to, pripravili jej malú oslavu.
 
No všetko pekné sa raz skončí, a preto bol piatok, bohužiaľ, posledným dňom s našimi novými priateľmi. Zakončili sme ho šťastní, ale určite aj so slzami v očiach, lebo sme sa museli rozlúčiť.
 
Myslíme, že každý, kto strávil týchto šesť dní v Aténach musí uznať, že Gréci sú veľmi milí a otvorení ľudia. Z pobytu v Grécku sme si so sebou odniesli veľmi krásne spomienky a určite i odhodlanie zdokonaľovať sa čo najviac v cudzích jazykoch, pretože v dnešnej dobe, keď môžeme spoznávať svet a cudzie krajiny, je to určite nevyhnutné.
(20:33, Z. Hijová, 7.C; K. Kunstová, 8.C)
Diskusia
Pridať komentár