Bardejovčania súčasťou seniorskej petangovej ligy

794x
04. Jún 2019
Seniorská petangová liga
Zľava J. Harčár, M. Čech-Špireková a R. Vranovský 
 
Tento rok sa naše zariadenie sociálnych služieb na Wolkerovej ulici opätovne zapojilo do Východniarskej seniorskej Petang ligy, ktorú organizuje deväť zariadení sociálnych služieb.
 
Prvé kolo sme odštartovali v apríli v zariadení pre seniorov vo Vranove nad Topľou. Naši klienti pod vedením nehrajúcej kapitánky, pani riaditeľky Ing. A. Göblovej obsadili z deviatich družstiev veľmi pekné 2. miesto.
 
V mesiaci máj sme pokračovali druhým kolom, ktoré sa konalo v Novom domove v Stropkove. Náš tím v zložení našich klientov p. R. Vranovský, J. Harčár, M. Čech-Špireková, pod vedením nehrajúcej kapitánky sociálnej pracovníčky, Mgr. M. Barilikovej opäť úspešne zabodoval a doniesol si odtiaľ bronzovú medailu, čiže tretie miesto.
 
Prvé dve kolá s krásnym umiestnením ešte viac posilnili chuť a predsavzatie klientov pokračovať v takýchto pohybových aktivitách. Aj keď víťazstvo teší, nie je jediným pozitívom týchto stretnutí.
 
Ešte väčším prínosom je pohyb na čerstvom vzduchu, vzájomné stretávanie sa s ľuďmi, nadviazanie nových priateľstiev klientov. Zároveň takéto stretnutie slúži aj na výmenu skúsenosti a inšpiráciu ako skvalitniť život klientov v týchto zriadeniach.
 
Najbližšie kolo sa bude konať v júni v zaradení sociálnych služieb „Náruč“ v Prešove, na ktoré sa už tešíme a poctivo trénujeme.
(14:36, M. Bariliková, soc. pracovníčka)
Diskusia
Pridať komentár