Futbalisti prehrali s Popradom, v sobotu posledný zápas v sezóne

750x
22. Máj 2019
Partizán čaká záverečný duel v Košiciach
Pri lopte domáci Milunović 
 
V predposlednom kole druhej najvyššej futbalovej súťaže mužov hostil Partizán Bardejov celok Popradu. Hostia stále bojujú o postup do prvej ligy, domáci naopak už pred týmto duelom boli zachránení.
 
V prvom polčase sa hralo zo strany na stranu, no gól nepadol. Po zmene strán hostia viackrát partizánov pritlačili, no hostitelia statočne odolávali. Rozhodnutie prišlo až v 82. minúte, keď sa po skrumáži pred domácom bránkou presadil hosťujúci legionár Acosta. Domácim už neostal čas na vyrovnanie a tak prišla tesná prehra 0:1.
 
„Prvý polčas sme hrali to, čo sme si povedali, chceli sme hrať futbal trošku do šírky cez krídelné priestory, čo sa nám aj darilo. Myslím si, že ten prvý polčas bol vyrovnaný. V druhom polčase sme sa trošku viac stiahli, čo síce nebolo našim zámerom, ale súper začal hrať aktívnejšie. My sme kopili chyby pri zakladaní útokov a tým pádom sme sa dostali pod tlak, ale aj tak sme si vypracovali brejkové situácie, ktoré v iných zápasoch sme dokázali premeniť, dnes nie a tým pádom sme sa nevyvarovali chybe v závere, ktorá nás stála výhru. Bola to prvá prehra na jar v domácom prostredí,“ zhodnotil po zápase tréner Bardejova Roman Berta.
 
Medzi trojicou najlepších mužstiev
 
Bardejov do tohto súboja šiel s vedomím, že druhá liga je zachránená. „Keď mám hodnotiť celú odvetnú časť, musím ju hodnotiť pozitívne, lebo v tabuľke, ktorá sa dá urobiť z jarnej časti, tak sa pohybujeme medzi prvou trojicou mužstiev. Keď som prišiel k mužstvu, tak sme boli na poslednom mieste, čiže musíme to hodnotiť pozitívne. Získali sme dostatočný počet bodov na to, aby sme sa zachránili a teraz tú súťaž už treba len dohrať. Dnes sme odohrali so cťou, aj keď sme boli neúspešní v zakončení, súper sa raz presadil, čiže zase sa raz potvrdilo, že oni majú dobre zabezpečenú obranu, kde hráči pôsobia pokojne v defenzíve a čakajú na jednu šancu, ktorú v posledných troch zápasoch využili,“ pokračoval Berta.
 
Získali sme dostatočný počet bodov na to, aby sme sa zachránili a teraz tú súťaž už treba len dohrať
 
V poslednom kole sa Bardejov predstaví v Košiciach, kde si sily zmeria s Lokomotívou. „Uvidíme, aký bude zdravotný stav hráčov, lebo po každom zápase sa nám to mení, nedostali sme v tomto zápase karty, čiže nikto kvôli kartám by nemal vypadnúť. Budeme chcieť na Lokomotíve ukázať našu lepšiu tvár a aj zakončenie, aby sme sa presadili aj strelecky,“ dodal tréner Berta.
 
Partizán Bardejov BŠK – FK Poprad 0:1 (0:0)
Gól: 82. Acosta
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Rocheu, Bartek, Kisa, Človečko, Korijkov, Stachura (80. Lipták), Keresteš, Milunović, Horodník, Micherda (65. Belunek)
(18:33, red)
 
Diskusia
Pridať komentár