Bazilika sv. Egídia bohatšia o ďalšiu cennosť

1549x
13. Máj 2019
Relikvie blahoslavenej Anny Kolesárovej v Bazilike sv. Egídia
Relikvia bl. Anny Kolesárovej
 
V piatok 10. 5.2019 pri večernej sv. omši o 18.30 hod. boli v Bazilike sv. Egídia v Bardejove slávnostne umiestnené relikvie bl. Anny Kolesárovej. Slávnostnú sv. omšu slúžil vsdp. JCDr. Marek Ondrej, prokurátor - advokát, postulátor, farár v Košiciach – Podhradová.
 
Relikvia je časť tela posvätnej či uctievanej osoby, alebo náboženský objekt ktorý slúži ako predmet uctievania. Je pradávnym zvykom Cirkvi mať vo veľkej úcte telesné ostatky svätých, nazývané relikvie, a tiež putovať k hrobom alebo na miesta uloženia relikvií svätých a tam sa modliť a prosiť o príhovor týchto oslávených členov Cirkvi.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Blahoslavená Anna Kolesárová je slovenská mučenica čistoty a obeť zločinu spáchaného vojakom Červenej armády počas druhej svetovej vojny.
 
Pápež František 6. marca 2018 podpísal dekrét o mučeníctve Božej služobníčky Anny Kolesárovej, čím umožnil jej blahorečenie. Anna Kolesárová bola vyhlásená za blahoslavenú 1. septembra 2018 v Košiciach. Pápež stanovil deň liturgickej spomienky na blahoslavenú Annu na 20. november. Bardejovská Bazilika sv. Egídia je tak bohatšia o ďalšiu cennosť.
(19:50, VN)
 
Diskusia
Pridať komentár