Koncert nadaných študentov, Bardejovčanky Emy Pisarčíkovej a Patrika Zastka

1543x
13. Máj 2019
Koncert študentov konzervatória
 Ema Pisarčíková a Patrik Zastko
 
V sobotu podvečer 11.5.2019 sa koncertná sála hotela Astória rozozvučala nádhernými tónmi klasickej hudby v podaní študentov konzervatória. Talentovaní mladí umelci interpretovali náročné hudobné diela a predviedli pozoruhodné výkony.
 
Ema Pisarčíková – rodáčka z Bardejova, študentka Konzervatória v Bratislave v triede pedagóga Mgr.art. Petra Pažického ArtD. - na klavíri interpretovala hudobné diela W. A. Mozarta, R. Schumanna, F. Chopina, M. Moszkowského a R. Bergera. Jej klavírna hra sa vyznačovala krásnou hudbou, virtuozitou a brilantnosťou, zmyslom pre štýlovosť a v jednotlivých dielach sme mohli počuť jej citlivosť pre zvukovú farebnosť.
 
Patrik Zastko – rodák zo Zvolena, študent Konzervatória v Košiciach v triede pedagóga MgA. Milana Červenáka ArtD. - v hre na violončelo zaujal hlbokým precítením kantabilných skladieb J.S.Bacha, C.Saint-Saensa a P.Casalsa, preukázal zmysel pre rôzne dynamické odtiene a kompaktný, farebný tón.
 
Vďačné publikum ocenilo mladých umelcov srdečným potleskom a mnohými uznaniami po koncerte. O šikovnosti nadaných študentov svedčia aj mnohé úspechy. Ema Pisarčíková okrem niekoľkých predchádzajúcich úspechov je čerstvou držiteľkou dvoch ocenení: na medzinárodnej klavírnej súťaži Piano talentsforEurope 2019 získala 2. miesto a tiež špeciálnu cenu za interpretáciu skladby slovenského autora (R.Berger: Toccata).
 
Patrik Zastko získal viaceré ocenenia na súťažiach, medzi nimi dve 1. miesta na celoslovenskej Súťaži sláčikových nástrojov a na súťaži Talenty pre Slovensko a 3. miesto na Súťaži slovenských konzervatórií. Mladým umelcom želáme veľa úspechov a tešíme sa na ďalšie stretnutia pri klasickej hudbe.
(14:20, J.P.)
 
Diskusia
Pridať komentár