Futbalistky zdolali Trnavu i keď hra nebola ideálna. Body sa však počítajú

1181x
27. Apríl 2019
Povinné body ostali doma
Veľmi dobrý výkon podala mladá Alexandra Tejová (vľavo). V desiatej minúte vybojovala pre svoj tím pokutový kop 
 
V rýchlom slede pokračujú boje v najvyššej futbalovej súťaži žien. Partizánky v domácom prostredí privítali Trnavu, ktorá chcela na východe bodovať. Bardejovčanky však boli veľkými favoritkami, čo napokon aj potvrdili a získali ďalšie tri body.
 
Od úvodu boli domáce aktívnejšie. V desiatej minúte pekne v šestnástke prenikla mladá Tejová, ktorá bola následne faulovaná a odpískaný bol pokutový kop. Ten pohodlne premenila Havranová a poslala svoje družstvo do vedenia.
 
V šestnástej minúte sa skóre menilo opäť, keď sa do streleckej listiny zapísala Gmitterová a zvýšila na 2:0.
 
V ďalšom priebehu sa postupne hra mierne vyrovnala a ani jeden celok si nevypracoval vyloženejšiu šancu. Úvodné dejstvo tak skončilo náskokom Bardejova 2:0.
 
Pozrite si fotogalériu zo zápasu:
 
Po zmene strán sa osmelili aj Trnavčanky a začali vystrkovať rožky. V 54. minúte sa na hranici pokutového kopu zrazila domáca brankárka Solárová s hosťujúcou útočníčkou a rozhodca nariadil pokutový kop aj na opačnej strane. Ten premenila Koflanovičová a znížila na rozdiel jediného gólu.
 
Domáce sa začali o výsledok strachovať a hlavne v strede poľa vyrobili množstvo nepresností. Viazla kombinácia dopredu, čo využívali hostky, no tie sa nedokázali pretlačiť až pred pokutové územie Bardejova.
 
V 67. minúte hru domácich oživila šikovná Sivčová a hneď o štyri minúty Havranová zvýšila na 3:1. V ďalšom priebehu ešte pohrozila Vaľušová, ktorá naskočila do zápasu po zmene strán a opečiatkovala konštrukciu brány. Ďalší gól už ženy z Horného Šariša nepridali.
 
Už v stredu 1. mája nastúpia na finálový zápas Slovenského pohára, no budú musieť podať diametrálne lepší výkon, ak chcú proti bratislavskému Slovanu uspieť.
 
Partizán Bardejov BŠK – FC Spartak Trnava 3:1 (2:0)
Góly: 11. a 71. Havranová (prvý z 11 m), 16. Gmitterová – 54. Koflanovičová (z 11 m)
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Solárová – Havranová, Pavičević, Zlatičanin, Lukčíková (67. Sivčová), Gmitterová, Galarovičová, Tejová, Tipulová (46. Vaľušová), Vagaská, Semanová
 
Tréner Bardejova Ľubomír Čekan duel ohodnotil takto: „Bol to behavý zápas, v zostave sme museli urobiť zmeny, Dimitrijević kvôli trestu nemohla hrať, niektoré hráčky boli choré. V prvom polčase sme mali hru v rukách, takisto aj v druhom, kde súper okrem pokutového kopu nevystrelil na bránu. Ťažko sa nám kombinovalo, terén nebol dobrý. Bolo cítiť absenciu Dimitrijević v zadných radoch. Som spokojný, zvíťazili sme a môžeme sa pripravovať na finále Slovenského pohára.“
 
Finále Slovenského pohára odohrá Bardejov už štvrtý rok po sebe. „Musíme veľmi rýchlo zregenerovať, pripraviť sa a rozanalyzovať hru Slovana. Chystajú sa aj diváci do Zlatých Moraviec, verím, že príde veľa ľudí a že to bude propagácia ženského futbalu na Slovensku.“
(21:21, j)
 
Diskusia
Pridať komentár