ŠK Milénium si pripísal mínusové body

700x
26. Apríl 2019
Tréner F. Šott: „Ešte nás čaká veľa zápasov“
Veľkonočná nedeľa sa futbalistom Bardejovskej Novej Vsi nevydarila podľa predstáv. ŠK Milénium 2000 si podelil po jednom bode s Plavnicou po nerozhodnom výsledku 1:1. V tabuľke sú na chvoste a majú hrozivých 14 mínusových bodov.
 
Už bezgólový prvý polčas bol predzvesťou, že domáci si vo finálnych činnostiach nevedeli rady. Aj keď po prestávke pridali na dôraze po celej hracej ploche, hostí to veľmi nevyrušovalo. Povzbudením bol vydarený priamy kop Pangráca Pitera po viac ako hodine hry.
 
Takmer od rohovej zástavky z pravej strany účinnou strelou prekvapil brankára Balužinského a domáci išli do vedenia. Bolo to aj zaslúžené, veď sa hralo, tak povediac, na jednu súperovu defenzívu. Lenže neprešlo ani desať minút a hostia z ojedinelej kontry zakončovali. Domáci obrancovia v súboji o loptu faulovali a Vojtek z pokutového kopu prekonával brankára Mašleja a stanovil konečný výsledok.
 
Zápas domáci nezvládli
 
Tentoraz nehrajúci tréner Bardejovskej Novej Vsi František Šott po zápase len ťažko hľadal príčiny, že v tak dôležitom duely, susedov z chvosta tabuľky, nebodovali naplno: „Zápas sme nezvládli. Treba len veriť, že budeme úspešnejší, aby sme sa zachránili v súťaží. V Šarišských Michaľanoch sme nečakane vyhrali. Proti Plavnici sme nečakali, že stratíme body. Vyhralo šťastnejšie mužstvo. Viac sme sa tlačili do zakončenia. No po prestávke hostia z jedinej strely na bránu Mašleja vyťažili jedenástku. V koncovke sme už nemali veľa času, aby sme dali víťazný gól.“
 
Rozhodol dôraz v zakončení
 
Aj keď domáci sa usilovali, mali niekoľko dobrých kombinácií na zakončenie, ďalší gól z hry už nedali. „O góloch sa rozhoduje v 16-tke súpera. Hostia pri jedinej akcií išli do pokutového zákroku a vyplatilo sa im. Aj my sme mali podobné situácie pred brankárom, no vo finálnych činnostiach naši hráči to nedokázali takto riešiť. Škoda. Nevyšlo nám to. Musíme sa pripraviť na ďalšiu sériu zápasov, ktorých je ešte dosť. Pre nás je teraz každý zápas o šiestich bodoch,“ nádeja sa kormidelník Šott.
(19:40, šč)
Diskusia
Pridať komentár