Veľkonočný darček rodine atlétov

1116x
25. Apríl 2019
170 tisíc od vlády na školskú tartanovú dráhu
Na tomto mieste má vyrásť nová atletická dráha 
 
Už druhé výjazdové zasadnutie Vlády SR sa uskutočnilo v Bardejove. Za účasti predsedu Petra Pellegriniho rozdelili pre mesto a obce 1 295 000 eur. Asi najviac potešili priaznivcov športu a zvlášť atletiky.
 
Z rozpočtu rezervy vlády boli schválené a do 31. mája 2019 majú byť uvoľnené investície na vybudovanie atletickej dráhy vo výške 170 tisíc eur.
 
Po rekonštrukcií futbalového štadióna sa pôvodne uvažovalo o tom, že dráha bude mať miesto v priestoroch Gymnázia L. Stöckela a Strednej priemyselnej a technickej školy.
 
No tento priestor je súkromným majetkom a nepodarilo sa ho získať pre športové účely. Našlo sa iné riešenie. Atletická dráha, podobná tej pri Základnej škole v Zborove (250 m), by mala byť dlhá najmenej 300 m. Aspoň taký je priestor pri Základnej škole na Komenského ulici v Bardejove. Ovál by mal byť so štyrmi dráhami.
 
Už v týchto dňoch tam dokončujú tartanovú 120 metrovú rovinku. Vybudovali ju z vlastných prostriedkov v hodnote 50 000 eur.
 
Na mestský atletický štadión s umelým povrchom už netrpezlivo čakali všetci tréneri a športovci, ktorí vedia oceniť bežeckú prípravu. Veď v meste už dosť dlho chýbali aj súťaže základných i stredných škôl pri regulárnych podmienkach. Areál by mal slúžiť nielen školskej telesnej výchove, ale aj mestským školám na športové akcie.
 
Výhodu budú mať blízke školy, ktoré sú vzdialene ani nie tisíc metrov. Pre tých, ktorí sa vážne venujú atletickej príprave zatiaľ nezostáva nič iné, len ešte nejaký čas využiť kvalitný tartan v Zborove.
(15:58, šč)
Diskusia
Pridať komentár