V Bardejove sa uskutočnil Veľkonočný remeselný jarmok

1768x
22. Apríl 2019
Skvelé podujatie v priestoroch HOS-ky
Priestory strediska sa zaplnili 
 
Po roku sa v Bardejove znova uskutočnil obľúbený Veľkonočný remeselný jarmok. Priestory Hornošarišského osvetového strediska sa zaplnili a v poobedňajších hodinách si cestu našlo niekoľko tisíc ľudí. Pripravená bola ukážka maľovania kraslíc, pre deti tvorivé dielne, nechýbali aj mnohé ďalšie veľkonočné predmety a to všetko si mohli návštevníci zakúpiť.
 
„Ešte nikdy sme tu nemali také množstvo ľudí. Mali sme predstavu, že sa ich tu premelie v stovkách, nakoniec sme návštevníkov rátali na tisíce. Ľudia tu prišli kvôli remeselníkom, kvôli tvorivým dielňam či kvôli kultúrnemu programu,“ prezradil organizátor a riaditeľ HOS Juraj Bochňa.
 
 
 
Tento rok sa organizátori rozhodli celú akciu zamerať na tých najmenších. „Mali sme pripravené špeciálne tvorivé dielne pre deťúrence, na to, aby si mohli vyrobiť vedierka na oblievačku alebo korbáče na veľkonočný pondelok. Remeselníci sa predviedli so svojou tvorbou,“ pokračoval Bochňa.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Po prvý raz sa predstavili aj deti, ktoré si pri HOS-ke zriadili folklórny súbor, nechýbalo ani divadlo pre najmenších. Vystúpili aj viaceré folklórne skupiny z okolitých obcí. Novinkou bola veľkonočná zoo.
 
„Ide o špecialitu, ktorú sme pripravili tento rok pre deti, ktoré počas celého roka nemajú možnosť zobrať si na ruky živého zajačika, alebo pohladkať malú sliepočku alebo kačičku. Preto sme sa rozhodli, že priamo v priestoroch osvetového strediska, v átriu, vytvoríme takúto kontaktnú zoo a stretla sa v obrovským úspechom u detí,“ dodal riaditeľ strediska.
(12:44, r, foto: HOS)
 
Diskusia
Pridať komentár