AFCommunity v Srbsku s viacerými prvenstvami

1789x
21. Apríl 2019
SRBSKO – 27. EURO SHOW DANCE
Dosiahli skvelé výsledky 
 
Nomináciu na Euro Dance Show (Srbsko) sme dostali na súťaži AFC DANCE CUP 2018, ktorú úspešne organizujeme tento rok to už bude po štvrtý krát. Nomináciu udeľovala predsedkyňa poroty Mgr. Iveta Višnevská Východnou ligou tanca. Vtedy sme to ešte tak nevnímali. Dostali sme nomináciu, veď čo, super a ideme ďalej...
 
Keď sme sa lúčili so súťažiacimi a ďakovali porote a sponzorom, keď sme sa už s deckami stretávali po súťaži na tréningoch, vtedy to začalo. Decka sa nás pýtali a stupňovali otázky, či pôjdeme na súťaž do Srbska.
 
Kolegynka Mgr. Katarína Boruvová sa informačne začala pýtať vedenia, aké by boli vyhliadky na spomínanú súťaž. Stálo za tým veľa práce od prvého vytlačeného zoznamu detí, posielanie prihlášok až nácvik choreografií do „dokonalosti“ a ani sme sa nenazdali a už sme príbuzným kývali z autobusu odchádzajúceho do Srbska večer 12.4.2019 (piatok). O tom, aká bola cesta tam aj späť, ako dlho sme na hraniciach čakali, rozprávať nebudem. Jednoducho to zhrniem vetou - to bola škola!
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Rovno sa poponáhľam k tomu, za čím sme na súťaž do Srbska išli. Na 27. ročníku Euro Dance Show v srbskej Kanjidži nám štartovalo 9 choreografií v rôznych tanečných disciplínach. Folklór, Show dance, Fantasydance, Opendance.
 
Boli sme ako malé detičky, ktoré obdivujú všetko a všetkých. Nikoho sme tam nepoznali, úplne nové tváre tanečníkov nie z iných tanečných súborov, ale z iných štátov. Uvedomili sme si, že to nie je len súťaž, ale hlavne veľká inšpirácia a poznanie tvorby z iného „gusta“ ako sa vraví.
 
To sa nedá slovami ani opísať, aké pocity sme naozaj všetci mali. Bol to riadny život!
 
Vnímali sme naozaj ako a na čom pracujú iné súbory. Vnímali sme kto je dobrý, kto je snaživý. Celá sobota bola plná impulzov, ktoré nás štartovali samé od seba a na pódium sme vystúpili s každou choreografiou asi ako nikdy. Toľko odvahy a bojovnosti, koľko nám naši žiaci ukázali na pódiu... To sa nedá slovami ani opísať, aké pocity sme naozaj všetci mali. Bol to riadny život!
 
Skvelé umiestnenia 
 
A výsledky? Umiestnili sme sa bravúrne. Získali sme 2x 1. miesto (Ľudovka, Zásahovka), 3x 2. miesto (Zebra´sstyle, Indiánky, Motor drives), 4x 3. miesto (Old schol, Akord, Cowgirls, Kadernícky salón).
 
Získali sme aj ďalšiu nomináciu za inšpiratívnu choreografiu Akord na ďalšiu súťaž. Jedna z našich choreografií sa vo formáciách podľa počtu bodov umiestnila v TOP 5.
 
Sledovali sme veľkoplošnú obrazovku a asi fakt nechápali. Toľko šťastných očí sme dlho pokope nevideli. Prišli sme domov v nedeľu poobede s nádhernými výsledkami, s kopou zážitkov, naplnení akýmsi šťastím a spokojnosťou a nádhernými skúsenosťami.
 
Chceme sa ešte raz poďakovať našim úžasným deckám, ich rodičom za dôveru, kolegynkám, ktoré si užívajú materskú dovolenku, Silvii Mlynárovej a Dáši Vantovej za ich dve choreografie, Katke Boruvovej a Stanislave Skladanej.
 
Veľké ĎAKUJEME! A my ideme bojovať ďalej! S láskou AFCommunity – tanečná skupina (CZUŠ sv. J. Bosca)
(20:47, S. Skladaná)
 
Diskusia
Pridať komentár