Rozprávková noc s Andersenom na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

684x
15. Apríl 2019
Rozprávková noc s Andersenom
Deti zažili večer plný dobrodružstva a zábavy
 
Žiaci 1.B, 3.A a 4.C triedy, zo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove, sa opäť po roku zapojili do 14. ročníka medzinárodného projektu Noc s Andersenom 2019, začlenili sa medzi účastníkov projektu z Čiech, Moravy, Sliezska a Slovenska a stali sa jednou z registrovaných škôl do tohto projektu. 
 
Dňa 29. 03. 2019 strávili večer a noc v školskej knižnici. Už po štvrtýkrát zažili večer plný dobrodružstva a zábavy.
 
V úvode si pripomenuli dánskeho rozprávkara H. CH. Andersena (2. apríla 1805 - 4. augusta 1875) a jeho tvorbu. V rozprávkovom kvíze hádali názvy rozprávok. Vypočuli si rozprávku Lietajúci kufor, ktorá bola hlavnou témou rozprávkovej noci. Po rozprávke sa vybrali na nočné putovanie sprevádzané svetlom bateriek a plnili úlohy, ktoré na nich čakali v tmavých chodbách školy. Na mapách Slovenska správne umiestnili fotografie miest. Svoju šikovnosť preukázali aj pri zhotovovaní cestovných kufrov. Túlanie sa školskými priestormi počas noci skončilo rozprávkou na dobrú noc a slastným spánkom medzi knihami a rozprávkovými postavami v školskej knižnici. Ranný budík zobudil žiakov do víkendového dňa. Nezostalo im nič iné ako sa rozlúčiť s knižnicou, knihami, pobaliť si veci a vyobjímať rodičov, ktorí ich už netrpezlivo čakali.
 
Samozrejme, nesmel chýbať ani Pamätný list ako spomienka na odvahu a zručnosť, ktorú preukázali počas Noci s Andersenom v škole a školskej knižnici. Čítanie kníh má pre žiakov stále veľký význam, je zábavné, poučné a rozširuje ich poznatky o svete.
(13:20, Golecová, Kicová, Volčková)
 
Diskusia
Pridať komentár