Finančná gramotnosť deviatakov na Hotelovej akadémii J. Andraščíka

601x
12. Apríl 2019
Workshop pre deviatakov
Videoreportáž
 
Hotelová akadémia Jána Andraščíka privítala deviatakov z deviatich základných škôl okresu Bardejov, pre ktorých študenti študijného odboru manažment regionálneho cestovného ruchu zorganizovali deň finančnej gramotnosti.
 
Spoločne si prostredníctvom aktivizujúcich metód vysvetľovali, že dane nie sú trestom ani pokutou, aj keď mnoho ľudí to tak vníma, ale že dane platíme preto, aby nám štát, mesto alebo obec poskytli za zaplatené dane určité služby.
 
Vedúci oddelenia daní a poplatkov v Bardejove Martin Nemec vtiahol deviatakov pomocou príkladov z reálneho života do systému miestnych daní.
 
Svoje finančné vedomosti si deviataci neskôr overovali pri riešení prípadovej štúdie „Rodina platí dane“.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Pri vypracovaní štúdie mohli využívať pomoc „finančných poradcov“, ktorými boli študenti študijného odboru manažment regionálneho cestovného ruchu. Najúspešnejšou základnou školou sa stala Základná škola na Wolkerovej ulici, na druhom mieste sa umiestnila Základná škola Kružlov a na treťom mieste skončila Základná škola Hertník.
 
Úspešní boli všetci, pretože každý tím pracoval svedomito, s nadšením a zápalom pre vyriešenie stanovenej úlohy. Aj takáto aktivita ukázala, že dnešní mladí ľudia majú záujem rozumieť svetu financií.
(18:30, red)
 
Diskusia
Pridať komentár