Ako hodnotí výjazdové rokovanie vlády Mestský mládežnícky parlament?

2422x
11. Apríl 2019
Na výjazdovom rokovaní Vlády SR nechýbal ani Mladý Bardejov
Zástupcovia Mestského mládežníckeho parlamentu v Bardejove 
 
Naše mesto Bardejov dopoludnia 10. apríla hosťovalo výjazdové rokovanie Vlády Slovenskej republiky, pričom sme nesmeli chýbať ani my - Mladý Bardejov.
 
Cestou do Poľsko-Slovenského domu na stretnutie so starostami obcí okresu sme stretli pani ministerku školstva, pani Lubyovú, s ktorou sme prehodili zopár slov o súčasnom pôsobení mládežníckeho parlamentu na lokálnej úrovni a taktiež sme nezabudli spomenúť absenciu moderného atletického štadióna, ktorý je nevyhnutný pre mladých Bardejovčanov, ktorí majú záujem o atletiku.
 
No riešenie tejto otázky už bolo plánované aj ako bod rokovania, čo nás zároveň aj celkom potešilo. Dostali sme dávku motivácie a zároveň nás potešili povzbudivé slová od pani ministerky, ktorú zjavne naša angažovanosť zaujala, do našich nadchádzajúcich aktivít.
 
Pred príchodom pána premiéra Slovenskej republiky, pána Petra Pellegriniho, sa naše námestie postupne zaplňovalo autami aj ostatných členov vládneho kabinetu. Nesmierne nás teší, že aj nám sa podarilo “uchmatnúť si” trocha z nabitého času pána premiéra a povedať mu o našich doterajších výsledkoch, no tiež aj o ďalších plánoch.
 
O mládežnícky parlament sa zaujímali aj médiá 
 
Našou prioritou bolo informovať ho a pozvať na stretnutie premiérov Slovenska a Poľska, ktoré by sme radi iniciovali a zorganizovali v Bardejove.
 
Pán premiér si vybral vskutku skvelý čas na návštevu mesta, keďže takto o týždeň bude delegácia Mestského mládežníckeho parlamentu reprezentovať Slovensko na konferencii v Kancelárii premiéra Poľskej republiky vo Varšave, ktorej sa zúčastnia všetky mládežnícke parlamenty Poľska a my, ako jediní zástupcovia Slovenska.
 
Veľmi radi by sme prevzali ukážkový model Poľských mládežníckych parlamentov, ktoré sú zakotvené už aj v ich legislatíve. Myslíme si, že Slovensko má na podobné fungovanie skvelý nábeh.
 
Zo stretnutia odchádzame povzbudení, pozvaní na rokovanie na Úrad vlády s vidinou lepších podmienok pre mladých na Slovensku.
(18:19, T. Valíčeková, foto: A. Čušková)
 
Diskusia
Pridať komentár