Skvelé striebro pre štvoricu Knapová - Jura - Koška - Mantič

2317x
05. Apríl 2019
Veľký úspech pre ZŠ Wolkerova
Úspešní reprezentanti školy, skončili na druhom mieste 
 
V utorok 26. marca 2019 sa v Humennom uskutočnili pod záštitou primátora mesta Majstrovstvá Slovenskej republiky 4-členných družstiev ZŠ a SŠ v zrýchlenom šachu v školskom roku 2018/2019.
 
Tohto vrcholového celoslovenského športového podujatia školákov sa zúčastnilo spolu 68 družstiev základných a stredných škôl z celého Slovenska.
 
O zisk majstrovského titulu bojovalo 49 družstiev ZŠ a 19 družstiev SŠ. V kategórii žiakov základných škôl Bardejov reprezentovali žiaci ZŠ Wolkerova a ZŠ B. Krpelca. V kategórii stredných škôl nás reprezentovali študenti Gymnázia L. Stöckela.
 
Fantastické strieborné medaily získalo 4-členné družstvo ZŠ Wolkerova v zložení Jiří Koška 5.B, Michal Jura 4.A, Andrej Mantič 4.C a Nicol Knapová 3.C. Dvojročná tréningová činnosť v priestoroch tejto školy pod vedením skúseného trénera Vladislava Nováka priniesla po individuálnych medailách úspech aj v kategórii družstiev. Úspech je o to cennejší, že vekovo boli suverénne najmladší a všetci títo žiaci môžu svoju školu spolu reprezentovať ešte ďalšie 4 roky.
 
Žiaci ZŠ B. Krpelca do posledného kola bojovali o medaily, no prehrou v záverečnom kole sa nakoniec prepadli na 8. miesto. Z víťazstva sa tešili žiaci ZŠ Dargovských hrdinov Humenné, ktorí obhájili minuloročný titul majstrov Slovenska a tretí skončili žiaci ZŠ Rožňava. Bonusom pre víťazné družstvo v kategórii žiakov ZŠ je postup na významný medzinárodný turnaj družstiev ZŠ v ruskom Soči s úhradou pobytových nákladov.
 
V kategórii stredných škôl sa darilo aj študentom Gymnázia Leonarda Stöckela Bardejov, ktorí v zložení Richard Volčko, Dominika Ferková, Benedikt Billý a Filip Roman získali bronz. Vyhralo Gymnázium sv. Františka Žilina pred Gymnáziom P. Horova Michalovce.
 
Majstrovstvá Slovenska boli zorganizované na vysokej úrovni a každý z účastníkov si odniesol okrem výborného zážitku a hráčskych skúseností aj spomienkový šachový predmet.
(08:55, VN)
 
Diskusia
Pridať komentár