Vydarený Kesel Dance cup 2019

1091x
25. Marec 2019
Prvenstvo páru Lešík - Žofajová
Podujatie sa vydarilo 
 
Tradičným vstupom na domácich parketách bola pre Tanečnú školu Kesel v Bardejove súťaž pre začínajúce detí už od osem rokov. Nechýbali sólisti i páry aj nad 13 rokov. Riaditeľka TŠ Kesel Eva Keselicová nám čo - to prezradila z bohatej činnosti.
 
„U nás všetky detí majú rovnakú šancu. Vyučujeme tancovať od piatich rokov až do dvadsiatich. Na tejto súťaží sa zúčastnili aj páry z Prešova, Košíc, Kežmarku, Spišskej Novej Vsi a Bratislavy. Predstavili sa aj detí, ktoré začínali s prípravou ešte len v septembri. Aktuálne začíname novou generáciou párov do 13 rokov. Súťažia na okresných a krajských podujatiach. Dobrý výsledok sme dosiahli v choreografií valčík. Vo Svite to bolo druhé miesto.“
 
Jedným z rozhodcov bol znalec slovenského tanečného športu Andrej Mičunek, ktorý nešetril uznaním pre TŠ Kesel.
 
„Tanečný šport, alebo súťažné spoločenské tance, pracujú v dvoch líniách. Amatérsku časť zastrešuje Zväz slovenského tanečného športu. Profesionáli a aj hobby patria pod Slovenskú úniu tanečného športu a tanca, kde som vo funkcií viceprezidenta. Som šťastný, že Kesel je ukotvený na tanečnej mape Slovenska, ale aj sveta. Organizujú tu nielen významné národné súťaže. Miesto tu majú aj školenia, na ktorých prednášajú zahraniční experti. Talentovaní tanečníci z Bardejova majú šancu sa dostať do centier vrcholového tancovania. Či už do Bratislavy, Košíc, Žiliny, Banskej Bystrice. Tam sú možnosti ešte väčšie. Je tam priestor presadiť sa aj na medzinárodnej úrovní.“
 
Výsledky párov TŠ Kesel
 
Do 10 rokov: 1. Martin Kocvár, Sofia Chudá (Kežmarok), 2. Samuel Švec, Laura Demešová, (Bardejov), 5. Gregor Hasara, Timea Horváthová (Bardejov), 6. Marko Paľuv, Nina Jurčišinová (Bardejov)
 
Nad 13 rokov: 1. Lukáš Lešík, Darina Žofajová (Bardejov), 3. David Ivančo, Martina Bereščáková (Bardejov), 4. Martin Šoltís, Lucia Bľandová (Bardejov)
(18:54, šč, foto: facebook/Kesel)
 
 
Diskusia
Pridať komentár