Otvorenie výstavy amatérskych fotografov AMFO 2019

539x
17. Marec 2019
Otvorenie výstavy – AMFO 2019
Autori fotografií 
 
V galérii Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove sa 5. marca 2019 uskutočnilo otvorenie výstavy AMFO 2019 (amatérska fotografia), ktorá je najstaršou celoštátnou fotografickou súťažou na Slovensku. Uskutočňuje sa totiž už od roku 1973.
 
Hlavným cieľom tejto súťaže je získavanie vedomostí, zručností a umelecko-odborný rast jednotlivca prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie fotografickej tvorby. Do tohtoročnej súťaže AMFO 2019 sa dovedna zapojilo 22 amatérskych fotografov, medzi nimi študenti stredných a vysokých škôl, taktiež členovia bardejovských fotoklubov a milovníci fotografie, zastúpených bolo 13 mužov a 9 žien.
 
Súťažilo sa v troch vekových kategóriách, prvou bola kategória do 16 rokov, druhú predstavovali autori do 21 rokov a v tretej kategórii súťažili autori nad 21 rokov. Do súťaže bolo prihlásených 63 farebných, 62 čiernobielych fotografií a jedna multimediálna prezentácia. Víťazné fotografie postupujú do krajského kola.
 
Vernisáž už tradične otvoril riaditeľ Hornošarišského osvetového strediska, Mgr. art. Juraj Bochňa, ArtD. Po uvítacom príhovore prebehlo vymenovanie a odmeňovanie súťažiacich. Sprievodný program vernisáže obohatil hudobnými vstupmi Marián Bukovský hrou na saxafóne. Vernisáž sa niesla v príjemnej atmosfére, pre návštevníkov bolo okrem samotnej výstavy pripravené i malé pohostenie. Výstava súťaže AMFO potrvá do 25. marca 2019. Všetci ste srdečne vítaní.
(20:22, L. Petrušová, foto: L. Lukáč)
 
Diskusia
Pridať komentár