Futbalisti Bardejova vyhrali nad Interom a už nie sú v pásme zostupu

2569x
16. Marec 2019
Dôležité tri body putujú do Bardejova 
Bardejovčania skóre otočili v závere zápasu 
 
Druhým jarným kolom pokračovala druhá futbalová liga mužov. Bardejovčania po víťazstve 1:0 v domácom prostredí nad Šamorínom vycestovali do Stupavy, kde domáce zápasy hráva Inter Bratislava. Napriek tomu, že v devätnástej minúte prehrával Partizán už 2:0, v ďalšom priebehu dokázal vyrovnať a v samom závere premenenou penaltou o výhre rozhodol Staško. Bardejovčania tak zvíťazili aj v druhom zápase v jarnej časti a odskočili z pásma zostupu a bodovo sa dotiahli na svojho súpera.
 
Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim a už v devätnástej minúte vyhrávali 2:0, keď dvakrát gólmana Gmittera prekonal legionár Usman Adekunle Issa. Bardejovčania dokázali ešte do konca polčasu znížiť, keď v 44. minúte kontaktný gól strelil Radoslav Človečko.
 
V druhom polčase gól dlho neprichádzal, domáci sa pozorne bránili a nedovolili hosťom skórovať. Keď sa už zdalo, že Inter v šesťbodovom dueli zvíťazí, prišli chvíľa striedajúceho Petra Katonu a v 84. minúte bolo vyrovnané. Bardejovčania sa však nevzdávali a v samom závere hlavný arbiter nariadil pokutový kop pre hostí, ktorý premenil znova striedajúci Jan Staško a rozhodol o nesmierne dôležitom víťazstve.
 
Partizán si tak zo západu odnáša plný počet bodov a v tabuľke sa posunul na desiate miesto, keď má rovnaký počet bodov ako Inter. Najbližšie sa Bardejov predstaví doma, v sobotu 23.3.2019 od 15.00 hod. privíta lídra tabuľky, Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.  
 
FK Inter Bratislava – Partizán Bardejov 2:3 (2:1)
Góly: 12. a 19. Issa – 44. Človečko, 84. Katona, 90. Staško (z pen.)
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Gmitter – Berežný, Rocheu, Bartek, Belunek, Kica, Človečko (82. Katona), Keresteš (69. Staško), Lipták, Milunović (77. Stachura), Micherda
(16:33, j, foto: facebook FC Inter Bratislava) 
Diskusia
Pridať komentár