Úspešná Terézia Kravcová a Viktória Blažejčíková z LK Štart Bardejov

1452x
10. Február 2019
Uskutočnilo sa prvé kolo
Piate miesto získala V. Blažejčíková a prvé miesto T. Kravcová 
 
Východoslovenská lyžiarska liga odštartovala svoju už 21. sezónu v lyžiarskom stredisku Ski/sun area Makovica. V nedeľu 3. februára bolo na štart obrovského slalomu prihlásených spolu 136 pretekárov. Svoje zastúpenie tu mal aj domáci lyžiarsky klub LK Štart Bardejov desiatimi pretekármi.
 
Slnečné počasie a plusové teploty sa podpísali na vysokú náročnosť trate, ktorá sa prejazdom každého pretekára zhoršovala. V najmladšej kategórii Superbaby sa na štart postavili traja pretekári z Bardejova, a to Sárka Šimcová, Marek Šimco a Oliver Štaffen.
 
Keďže v tejto kategórií sa nemeria čas tak všetci traja pretekári úspešne absolvovali svoj prvý pretek. Svoju premiéru v tejto súťaži mal nový člen klubu Marko Jurčišin. Ten v kategórii mladších predžiakov pretek nedokončil, keď zaplatil nováčikovskú daň.
 
Preteky sa uskutočnili na Makovici 
 
V kategórii starších predžiakov hájili farby klubu hneď dvaja pretekári, a to Marek Blažejčík (nedokončil) a Jakub Štaffen 11. miesto. U mladších žiačok skončila Stanislava Gurská na peknom 7. mieste a Sofia Kavuľová kvôli zraneniu neštartovala.
 
Najviac sa darilo v kategórii Junioriek domácej Terézii Kravcovej, ktorá potvrdila úlohu favoritky a zvíťazila. Na peknom piatom mieste, v rovnakej kategórii, ju doplnila Viktória Blažejčíková. U juniorov sa nedarilo Janíkovi Gurskému, ktorý svoju jazdu v prvom kole nedokončil.
 
„V prvom kole Východoslovenskej lyžiarskej ligy sa počasie podpísalo pod náročnosť trate. Doteraz sme trénovali pri mínusových teplotách na tvrdom podklade, avšak dnes bola trať mäkká a veľmi náročná, čo sa prejavilo aj vo výsledkovej listine.“
 
Zhodnotil prvý pretek tréner Ing. Milan Kravec. Východoslovenská liga pokračuje svojím druhým kolom v sobotu 16. februára v lyžiarskom stredisku Mlynky.
(17:33, TK)
Diskusia
Pridať komentár