Odporúčame kombináciu espresso v Magure s koláčikom od Kristy´s Bakery

3673x
08. Február 2019
Ako schudnúť alebo…
 Odporúčame kombináciu espresso v Magure s koláčikom od Kristy´s Bakery
 
„Máš problém? Nemôžeš ho vyriešiť kúskom cheesecake, ale buď si istý, že keď si ho dáš ku káve, bude ti po ňom lepšie.“
 
Som niekde čítala, že americkí vedci zistili, že raňajkovať sladké pečivo pomáha pri chudnutí. Je to dokázané dlhoročnými štúdiami na pokusných respondentoch, ktorí schudli viac než tí, čo sladké absolútne vylúčili. Mne viac nebolo treba.
 
Konečne som prišla na to, prečo mi neidú kilá dole ako za mlada. No lebo ja „Haňa“ som počúvala toho Slováčiska Bukovského a raňajkovala celozrné hrianky namiesto toho, aby som dala na zaručené fakty amerických vedcov. Odvtedy si alibisticky hľadám dôvody, prečo si dať ku rannej káve radšej sladké.
 
DÔVOD Č. 1 Všade sa píše, ako treba myslieť pozitívne a hľadať vo všetkom to dobré. Našla som. V cheesecaku. To je, ako je známe, samý tvaroh. Tvaroh je ideálny zdroj bielkovín pri chudnutí. Neviem ako vám, ale mne sa pri predstave, že sa každé ráno napchávam tvarohom, hneď mení môj zadok na dve pevné svalové hmoty. Zdá sa, že toto leto by som sa konečne mohla opaľovať v bikinách.
 
DÔVOD Č. 2 Aby bol môj jedálniček pestrejší, bez mučenia obmieňam cheesecake sacherkou. Lebo tá je z najkvalitnejšej horkej čokolády a kakaa. Wikipédia s gúglom tvrdia, že kakao je prospešné na kardiovaskulárny systém, reguluje cholesterol v krvi, má ukľudňujúci efekt a dáva pocit sladkej blaženosti a dobrej nálady. Takýto 4v1 doping už od rána si predsa nebudem odopierať.
 
Vtedy je radosť na mňa pozerať. Vysmiata jak lečo, svet gombička a žiaden problém sa mi nezdá neriešiteľný. Tá námraza na prednom okne auta mi pripadá úžasne romantická a čakanie kým ma autá v kolóne pustia z parkoviska na cestu, beriem ako ideálnu príležitosť pustiť si na plné pecky Bohemian rhapsody a vrieskať čo mi hrdlo ráči: „mamaaaa, uuuuuu uuuuu…“.
 
DÔVOD Č. 3 Ten pocit, keď mi sebavedomie abnormálne stúpa pri mojej novoobjavenej superschopnosti, ktorá sa len tak nevidí. Zjesť 300 g fialovú čokoládu na posedenie, to nedá len tak hocikto. Ale ten rýchly cukor v nej ma dokonale ochráni pred nervovým zrútením pri rannom strese z vysvetľovania dieťaťu, že naozaj nie je ten správny čas na skúšanie všetkých kombinácii šálov, čiapok a rukavíc, ktoré sa najviac hodia k tej elsovskej sukničke.
 
Takže milé ženy aj neženy, záver z toho všetkého je, že najlepší nápad, aký môžete ráno dostať je dať si kávu a k nej koláčik. Odporúčam kombináciu espresso v Magure s koláčkom od Kristy´s Bakery. Lebo pamätajte: „Lepší je zlý deň s dobrou kávou, ako dobrý deň bez nej.“
Diskusia
Pridať komentár