Šikanovanie na školách v Bardejove!

2485x
03. Február 2019
Vznik miestnej občianskej iniciatívy
Cieľom je pomáhať osobám, ktoré sa stali obeťami 
 
V závere roka 2018 vznikla v Bardejove miestna občianska iniciatíva s názvom Fortis – podporujeme občiansku statočnosť. Zakladateľmi tejto iniciatívy sú zástupcovia miestnych neziskových organizácií.
 
K jej založeniu ich podnietili dlhodobejšie pretrvávajúce nekorektné praktiky používané pri výkone verejnej správy, predovšetkým v školstve a miestnej samospráve.
 
Podozrenia zo šikanovania 
 
Verejnosť už niekoľko rokov zaznamenáva sťažností na nezdravé prostredie na niektorých školách. Ide predovšetkým o podozrenia zo šikanovania zamestnancov ich nadriadenými a v súvislosti s miestnou samosprávou bolo v meste za posledných pár rokov zaznamenaných viacero zastrašovaní politických protivníkov.
 
Úlohou iniciatívy bude monitorovať uvedené nekorektné praktiky a predovšetkým byť nápomocný osobám, ktorí sa stali obeťami uvedených praktík, resp. sprostredkovať ochranu osobám, ktoré tieto praktiky nahlásia.
 
Prispieť k slušnej spoločnosti 
 
Pri realizovaní tejto pomoci i riešenia zneužívania postavenia pri výkone verejnej správy bude miestna občianska iniciatíva spolupracovať s občianskym združením VIA IURIS a ďalšími odbornými inštitúciami, verejnými orgánmi a príslušnými expertmi.
 
Týmito aktivitami chce tak prispievať k slušnejšej spoločnosti, citlivej na neetické správanie sa pracovníkov pri výkone verejnej správy a zároveň zvyšovať právne vedomie obyvateľov vo vzťahu k verejným orgánom.
 
Zakladajúci členovia miestnej občianskej iniciatívy sú: Jozef Jarina, Martin Ceľuch, Alena Petejová, Jakub Lenart, Marianna Potanovičová. Kontakt: fortis@gmail.com
(10:38. JJ, foto: ilustračné)
 
Diskusia
Pridať komentár