V Zborove sa uskutočnili majstrovstvá okresu v stolnom tenise jednotlivcov

855x
22. Január 2019
Víťazmi Ľuboš Steranka a Jozef Juročko s Mariánom Rondzikom
Víťazi štvorhry: zľava - Stanislav Majirský, Ľuboš Steranka, Jozef Juročko, Marián Rondzik, Martin Tomko, Michal Sabol, Andrej Skirčák, Martin Lukáč
 
V sobotu 12.1.2019 sa vo veľkej telocvični Spojenej školy v Zborove uskutočnili Majstrovstvá okresu Bardejov v stolnom tenise jednotlivcov dospelých pre rok 2019. Súťažilo sa vo štvorhre (12 dvojíc) a v dvojhre (25 jednotlivcov), pričom právo štartu mali hráči zapísaní na súpiskách stolnotenisových oddielov z okresu Bardejov. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa majstrovstiev okresu zúčastnilo o 6 hráčov viac.
 
Majstrovský titul vo štvorhre získala už tretíkrát za sebou dvojica Jozef Juročko – Marián Rondzik, ktorá vo finále porazila dvojicu Martin Tomko - Michal Sabol (všetci TJ Magura Zborov) pomerom setov 3:1. Tretie miesto si vybojovala dvojica Stanislav Majirský – Ľuboš Steranka, ktorá v súboji o tretie miesto porazila dvojicu Andrej Skirčák – Martin Lukáč (všetci STJ Družba Bardejov).
 
Víťazi dvojhry: zľava Stanislav Majirský, Jozef Juročko, Ľuboš Steranka, Patrik Lukáč
 
V dvojhre vybojoval po prvý krát majstrovský titul hráč STJ Družba Bardejov Ľuboš Steranka, ktorý vo finále porazil hráča TJ Magura Zborov Jozefa Juročka tesne 3:2. V maximálne vyrovnanom a nervy drásajúcom finálovom zápase musel Steranka odvrátiť dva Juročkove mečbaly, aby napokon mohol dotiahnuť zápas do víťazného konca. Na treťom mieste sa umiestnil Patrik Lukáč, ktorý v súboji o bronzovú medailu porazil oddielového kolegu z Bardejova Stanislava Majirského.
  
Hráči zo seba vydali maximum a tak si aj diváci prišli na svoje. Tak ako tradične boli najúspešnejší hráči STJ Družba Bardejov a TJ Magura Zborov, ktorí hrajú v regionálnych súťažiach riadených VsSTZ. Turnaj sa odohral v priateľskej športovej atmosfére v duchu fair play. Za profesionálne zvládnutú organizáciu súťaže patrí poďakovanie usporiadateľovi TJ Magura Zborov, ktorá súťaž zorganizovala z poverenia Okresného stolnotenisového zväzu Bardejov.
(9:55, JUDr. Marek Kuruc, predseda OSTZ Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár