Mladí Bardejovčania vykorčuľovali na ľadovú plochu, skvelá akcia aj tento rok zaujala

1560x
15. Január 2019
Deti na hokej
 Reportáž
 
Po roku sa na zimnom štadióne v Bardejove znova uskutočnilo podujatie pod názvom Deti na hokej. Organizátorom sa stal Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s klubom Mládež HC 46 Bardejov. Pre deti boli pripravené mnohé aktivity.
 
„Sú pripravené štyri disciplíny. V každej sekcii je niečo iné. Niekde je hra hokejka s pukom, niekde je streľba, niekde zbierajú len kocky, stále na niečo je disciplína zameraná. V strednom pásme sme nechali priestor pre maličké deti s rodičmi, aby si tiež vyskúšali trošku to korčuľovanie. Minulý rok tu bolo 93 detí, dnes je okolo 180 a samozrejme prídu nejaké detí aj do klubu, lebo jednoducho toto je ich možno prvý kontakt s korčuľovaním,“ povedal prezident klubu Tomáš Ivan.
 
Cieľom je, aby aj na základe takýchto akcií školáci vyskúšali ľadový hokej a aby začali navštevovať hokejový klub.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„Ja túto akciu hodnotím veľmi pozitívne, hlavne z toho hľadiska, že konečne aj tie bežné deti, ktoré si možno nemôžu dovoliť taký vrcholový šport sa dostanú prostredníctvom takej cesty na hokej a zistia, že nie je to až tak náročný a drahý šport, keďže väčšinu vecí tu dostanú zadarmo. Majú vybavený ľad, dostanú výstroj, korčule, hokej. Myslím si, že je to veľmi zaujímavá cesta a ako sa nám aj ukázalo oproti minulému roku je to určite veľmi dobrá vec, keďže sa nám pomaly zdvojnásobil oproti minulému roku počet účastníkov na tejto akcii,“ pripojil Mikuláš Mihňák, tréner Mládež HC 46 Bardejov.
 
Na ľade sa predstavili deti od dvoch – troch rokov až do veku približne 15 rokov a každý z nich si na zimnom štadióne prišiel na svoje. Aj to je cesta, ako dostať deti od mobilných telefónov či počítačov.
(9:47, M. Baranová)
 
Diskusia
Pridať komentár