Exkurzia žiakov ZŠ na Komenského ulici v hlavnom meste

777x
14. Január 2019
Exkurzia žiakov ZŠ na Komenského ulici v hlavnom meste
Žiaci spoločne zapózovali 
 
Deviataci našej školy sa zúčastnili exkurzie v Bratislave, kde navštívili pamiatky mesta, parlament, Slovenské národné divadlo a závod Volkswagen.
 
Naša cesta sa začala už v skorej rannej hodine, keď sme nastúpili do autobusu, ktorý nás odviezol na vlakovú stanicu do Kysaku. Dlhých, viac ako 6 hodín, sme cestovali cez celé Slovensko, aby sme objavili krásy hlavného mesta.
 
Len čo sme vystúpili z vlaku, odviezli sme sa pred Parlament, v ktorom sme sa mohli prejsť po známom televíznom prostredí a sadnúť priamo do rokovacej miestnosti.
 
Po tejto prehliadke nás očaril aj Bratislavský hrad, ktorý mal v deň nášho odchodu navštíviť sám francúzsky prezident. Keď sme si obzreli tieto pamiatky, išli sme sa pripraviť na program, ktorý na nás čakal v samotnom Slovenskom národnom divadle.
 
Čas, ktorý sme boli v divadle nám spríjemnilo predstavenie Fanny a Alexander. Ráno sme sa nejako pozbierali z postelí a hor sa na ďalšie objavovanie.
 
Keďže to bola fyzikálna exkurzia, nemohli sme vynechať návštevu bratislavského Aurélia. Tam sme mali možnosť pozrieť si laserovú šou, vyskúšať si rôzne pokusy, ktoré boli znázornené hravou formou pre „deti“ ako sme my. Jednoducho fyzika hravou formou.
 
Ďalšia cesta smerovala priamo do Volkswagenu. Obrovský areál, kde sa vyrábajú autá, množstvo výrobných hál, skoro 18 tisíc zamestnancov, skrátka malé mesto.
 
Prešli sme sa po troch výrobných halách, kde boli rôzne stroje, roboty a plechy, ktoré sa ešte ani náhodou nepodobali na autá ktoré máme. Obohatení o nové poznatky z týchto miest sme sa nadšení vrátili opäť do nášho rodného, milovaného mesta.
(19:46, M. Kmecová, 9.D)
 
Diskusia
Pridať komentár