Futbalistky hodnotili uplynulý rok: Najlepšie sú Bardejovčanky

1581x
09. Január 2019
Bardejov v ankete dominoval
 Reportáž
 
Východoslovenský futbalový zväz so sídlom v Košiciach pripravil slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety šiesteho ročníka pod názvom Jedenástka roka 2018 žien. Vyhlásených bolo najlepších jedenásť futbalistiek zo ženských družstiev z celého východného Slovenska a takisto nechýbala ani kategória talent roka.
 
Ako aj po minulé roky, aj tento raz v ankete dominovali hráčky najlepšieho družstva na Slovensku a lídra prvej ligy – futbalistky Partizána Bardejov. Až sedem žien si našlo miesto v ankete – brankárka Frederika Pajonková, obrankyne Tamara Gmitterová a Maja Dimitrijević, stredopoliarky Veronika Galarovičová, Mária Mikolajová a útočníčky Stela Semanová a Monika Havranová. Talentom roka sa stala mladá bardejovská stredopoliarka Dominika Bereščáková.
 
Futbalistkám Partizána Bardejov po jesennej časti patrí prvá priečka v tabuľke, v pohári sa dostali už do semifinále. Počas celého programu do rytmu hrala skupina Drišľak.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„Toto ocenenie pre mňa znamená veľmi veľa. Som rada, že to takto vníma aj tréner, že tu patrím. Sezóna nám síce nevyšla podľa predstáv, no v tejto sme zatiaľ na prvom mieste a budeme sa snažiť, aby sme získali titul a postúpili do Ligy majstrov,“ prezradila stopérka Partizána a ocenená Tamara Gmitterová.
 
„Som veľmi vďačná, že som sa opäť ocitla v tejto top jedenástke východu a som vďačná celému kolektívu, že som sa tu mohla vďaka nim dostať a aj to, že si ma tréneri všimli a že hlasovali za mňa, ďakujem všetkým,“ nadviazala kapitánka Bardejova Veronika Galarovičová a pokračovala.
 
„Jesennú časť môžem zhodnotiť, že bola celkom dobrá, keďže sme dosiahli to, že zimujeme na prvom mieste a budeme sa snažiť cez zimu posilniť a pripraviť na to, aby sme zvládli aj tú odvetnú časť a dúfam, že tento rok sa nám podarí získať majstrovský titul a opäť budeme cítiť chuť víťazstva.“
 
Na svoje zverenkyne je hrdý aj tréner žien Ľubomír Čekan. „Táto jesenná časť pre nás bola dosť náročná, pretože družstvo prešlo zmenami. Veľa dievčat nám odišlo, aj keď sme sa snažili to nejakým spôsobom doplniť, ale prišli veľmi šikovné dievčatá, ale vekom veľmi mladé, čiže zo začiatku trošku trvalo, kým si zvykli na rytmus, ktorý máme v klube. Môžem povedať jednu vec, že som spokojný, že naozaj sme znovu na prvom mieste a že tá jar bude otvorená a znovu to bude dramatické v prvej lige, že sa pobijeme o titul.“
 
Hrdý na Bardejov bol aj Richard Havrilla, predseda východoslovenského futbalového zväzu. „Ženský futbal na východnom Slovensku ide hore. Iniciátorom tejto ankety bol Fero Kuľka z Bardejova, ktorému veľmi pekne ďakujem za túto myšlienku a osvedčilo sa to, beží to už šiesty rok a nemáme s tým najmenšie problémy, práve naopak, sme veľmi radi, že prídu dievčatá a vidíme aj to, že aj ženy vedia hrať futbal.“
 
Aká je úroveň ženského futbalu? „Ja to môžem hodnotiť z toho pohľadu, keďže sme boli majstri a keďže sme hrali Champions league, myslím tým Bardejov, tak je výborná. Samozrejme, zlepšuje sa to, tá ženská základňa rastie a to som veľmi rád,“ pokračoval Havrilla a na záver povedal zaujímavú myšlienku.
 
„ Ja hovorím, že ženský futbal je najkratšia cesta do Champions league, takže ony to už zažili a robia veľmi dobré meno, nielen na východnom Slovensku, ale aj na celom Slovensku a podľa mňa sú najlepší ženský futbalový klub na Slovensku.“
(08:14, j, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár