Futbalisti odštartovali prípravu, v kádri nastalo mnoho zmien

2252x
07. Január 2019
Cieľom mužov je záchrana
Bardejovčania na prvom tréningu na umelej tráve 
 
Dnešným dňom odštartovala príprava futbalistov Partizána Bardejov pred náročnou jarnou časťou. Trénerovi Romanovi Bertovi sa na prvom tréningu hlásilo osemnásť hráčov. V kádri nastalo viacero zmien, odišla pätica hráčov a takisto piati tím Partizán posilnili. Ďalší štyria hráči sa k tímu prípoja v priebehu týždňa.
 
Porozprávali sme sa s prezidentom klubu Stanislavom Sorokom, ktorý nám prezradil, čo priniesli posledné týždne, ako bude prebiehať zimná príprava i s čím pôjde družstvo mužov do jarnej časti.
 
Ako vyzerali posledné týždne po odohraní posledného zápasu v jesennej časti?
 
„V podmienkach, aké sú v jednotlivých mestách na Slovensku a naozaj nie sú úplne ideálne je potrebné povedať, že základné úlohy, ktoré sme si stanovili, sme zvládli. Zabezpečili sme celú prípravu, dvanásť zápasov, čo nie je maličkosť a obnáša to mnoho produkčných a organizačných úloh a s tým spojených aj financií. Taktiež sa nám podarilo zriadiť sústredenie hráčov v Bardejovských Kúpeľoch, za čo patrí obrovská vďaka majiteľovi hotela Alexander. Takéto sústredenia znamenajú skutočne intenzívnu športovú prípravu, čo je pre ich zlepšenie na trávniku absolútne kľúčové.“
 
Bardejovčanom nevyšla jesenná časť podľa predstáv a namočili sa do záchranárskych bojov. Tie nebudú ľahké.
 
„Máme nový káder a začíname takpovediac odznova. Netvrdím, že bude jednoduché mužstvo vyšvihnúť vyššie, no urobili sme pre zlepšenie maximum. Každý futbalový fanúšik vie, že boj je aj udržanie sa na prvom mieste v prvej lige, nielen dostať sa na vyššiu pozíciu v druhej lige. Kondícia hráčov je nevyspytateľná vec, samotná hra vždy prináša prekvapenia a ani Real Madrid nehrá vždy rovnako. Je to vždy potrebné vnímať ako hru, ako šport, ako zábavu.
 
Hrať treba pre divákov a urobíme všetko pre to, aby sa v Bardejove hrala druhá liga aj naďalej a aby divákov bavilo chodiť na štadión 
 
Je úplne jedno, kde sa nachádzame v tabuľke, hrať treba pre divákov a urobíme všetko pre to, aby sa v Bardejove hrala druhá liga aj naďalej a aby divákov bavilo chodiť na štadión. Každého futbalistu na to, aby ho tento šport bavil, je potrebné povzbudiť a to aj vtedy, keď sa mu nedarí. Aby mal motiváciu a nadšenie a chuť víťaziť pre svojich fanúšikov. Myslím si, že tí správni futbaloví nadšenci vedia, že futbal je o prepojení trávnika a tribúny. Že to obom stranám má prinášať rovnakú radosť.“
 
Práve dnes odštartovala zimná príprava. V kádri nastalo viacero zmien. Koľko hráčov bude k dispozícii?
 
„V tohtoročnej príprave sa do kádra zapoja aj štyria hráči z U19. Spolu budeme mať dvadsiatich dvoch a troch brankárov. Začíname s novoročnými predsavzatiami, ktoré sú jasné a verím, že potešíme aj našich fanúšikov.“
 
Počas jesennej časti realizačný tím nenaplnil očakávania, ktoré sa na družstvo Bardejova automaticky kladú. Súhlasíte s tým?
 
„Žiaľ, nikdy nie je šťastným riešením, keď sa realizačný tím mení priamo počas sezóny. To, že sa v minulom roku dosť obmieňal, sa prejavilo aj v hre nášho mužstva. Som presvedčený, že na začiatku novej sezóny je už stabilný a to bude viesť k tomu, že druhá liga v Bardejove zostane.
 
My sme pripravení a pevne verím, že aj spolupráca s mestom sa zlepší a bude pokračovať v lepších intenciách ako v minulosti, pretože štadión je potrebné naďalej modernizovať a dokončiť napríklad vykurovanie plus ďalšie investície, ktoré zabezpečia dôstojné podmienky pre samotný šport, aj pre fanúšikov. Poďme v Bardejove príkladom aj väčším mestám, ktoré ako vieme, futbalový štadión nemajú. Všetkým našim priaznivcom želám v mene nášho futbalového klubu všetko dobré v novom roku a verím, že aj my prinesieme Bardejovu mnoho víťazstiev.“
 
Na záver otázka, ktorú v poslednej dobe dostávate asi často. Ako je to s príchodom sponzora z Poľska, o ktorom sa v poslednom čase často rozpráva?
 
„Vzhľadom k tomu, že rokovania stále prebiehajú, nechcem nič prebiehať ani prezrádzať dopredu, no ak dospejeme k finálnej dohode a termínom, určite budem informovať médiá aj oficiálne.“
 
Prítomní hráči na prvom tréningu:
 
Brankári: Richard Gmitter, Ján Čikoš-Pavličko, Dávid Pillár (momentálne na hosťovaní v Bardejovskej Novej Vsi).
 
Hráči: Michal Grohoľ (netrénoval), Matej Dybala, Dávid Berežný, Dávid Belunek, Martin Dupkala, Ján Staško, Róbert Stachura, Miroslav Mikolaj, Peter Lipták, Peter Katona, Michal Horodník. Do Bardejova sa vrátil Slavomír Kica (naposledy hráč FK Poprad), pribudla trojica z 1.FC Tatran Prešov: Jakub Bartek, Lukáš Micherda a Dávid Keresteš.
 
V priebehu týždňa sa do prípravy zapoja aj Marko Milunović, Mikita Rocheu a dvojica dorastencov: Dmitriy Lukhanin a Savelyi Somov.
 
Klub už nepočíta so službami pätice hráčov: Dominik Lukáč, Emil Haladej, Emmanuel Sarki, Mikhanyseli Siwahla a Romulo Silva Santos.
(20:11, j)
Diskusia
Pridať komentár