Bardejovčania dostali vianočné noviny, obsah znova zaujal

1184x
23. December 2018
Téma čísla: Vianoce 
Čaro Vianoc ovládlo Bardejov 
 
Sme pred prahom najvýznamnejšieho sviatku v roku. Aj keď Vianoce sú kresťanským sviat­kom pripomínajúce si narodenie Božieho Syna, ich posolstvo je tak silné, že si ich pripomíname tisícročia a oslavujú sa všetkými.
 
Čím sú Vianoce tak mocným a vplyvným sviat­kom? Z čoho pramení sila a posolstvo Vianoc, že ich oslava pretrvala do dnešných dní?
 
Pod­stata Vianoc je zašifrovaná hlbšie za vianočným stromčekom, darčekmi, vianočnými tradíciami a pohodou, ktorá z tohto obdobia vyžaruje. Posolstvo Vianoc pramení v radosti z ne­konečnej Božej lásky, ktorá sa prenáša na nás všetkých a v období Vianoc je medzi ľudmi tak­mer hmatateľná. Je magnetická a nákazlivá. Neraz si želáme, aby táto atmosféra lásky a porozumenia ostala s nami počas celého roku.
 
Vám, našim čitateľom, v tomto období chceme popriať tie najkrajšie prežitie Vianoc, aké si viete predstaviť. Plné lásky, pohody a radosti v kruhu Vašej rodiny a blízkych. Rovnako prajeme, aby energia načerpaná v tomto období trvala celý budúci rok.
 
Ďakujeme Vám za vašu priazeň v končiacom sa roku 2018. Rovnako aj v nasledujúcom roku vám plánujeme prinášať informácie, diskusie a názory súvisiace s naším mestom. Aj týmto spôsobom chceme prispieť k tomu, aby sa mes­to rozvíjalo, išlo dopredu a bolo miestom šírenia vzájomného porozumenia.
 
Keďže sme krátko po voľbách do miestnej sa­mosprávy, chceme vyjadriť názor, že diskusia o meste by sa nemala zúžiť len na predvoleb­né obdobie. Naďalej sa budeme tešiť na vaše príspevky a názory, ktoré radi v nasledujúcom roku uverejníme. Za celý tím spolupracujúci na vydávaní novín, prajeme úspešný rok 2019.
 
Vyberáme z čísla: 
 
- Prinášame vám podrobný  rozpis bohoslužieb počas vianočných sviatkov
 
- Dokážeme mať Vianoce po celý rok? Pýta sa Ferdinand Exner
 
- Aj tento rok sa uskutočnilo Saleziánske kilo - vyzbieralo sa viac ako päť ton potravín
 
- Maroš Sejka píše: Ježiš Kristus prišiel, aby vykúpil nás a nie obchody
 
- V maštali sa narodila čistota - hovorí Viliam Riško
 
- Najväčší dar lásky - článok Martina Uhriňáka
 
- V Bardejove sa uskutočnil Vianočný jarmok remesiel - tento raz aj s novinkou
 
- Na strane 6 nájdete úvahu od Jána Velebíra 
 
- K Vianociam sa vyjadril aj jerej Ivo Petrovaj 
 
- Na dvojstrane 8-9 sa venujeme komunálnej politike - prihovára sa primátor Boris Hanuščak, v novinách nájdete aj graf s politickým zložením mestského parlamentu, takisto zistíte, ako dopadla voľba predsedov komisií i ktorí poslanci sa stali viceprimátormi
 
- Zo športu sa môžete dozvedieť o šikovných mladých hokejistov z Bardejova, ktorí majú v klube vytvorené výborné podmienky
 
- Nechýba ani kalendár udalostí 
 
- Na niekoľkých stranách sa prezentujú úspešné firmy 
(19:57, Milo Olejár, red)
 
Diskusia
Pridať komentár