Tohtoročný vianočný jarmok remesiel aj s jednou novinkou

1221x
20. December 2018
Punč už v sklenenej šálke
Videoreportáž
 
V bardejovskej športovej hale sa uskutočnil Vianočný jarmok remesiel, ktorý je určený hlavne pre remeselníkov z regiónu. Hornošarišské osvetové stredisko ho organizuje už od roku 2009, postupne sa preslávil napríklad aj osvetárskym punčom, ktorý sa tento rok podával v sklenených šálkach.
 
„Toto podujatie je prioritne určené našim remeselníkom, s ktorými spolupracujeme počas celého roka a ktorí počas celého roka nemajú šancu na to, aby popredali svoj tovar. Keďže vianočné trhy na námestí sú veľmi slabé, preto sme sa rozhodli, že takúto príležitosť im poskytneme v športovej hale, kde majú jednak zázemie, jednak si tu počas tých dvoch dní môžu tovar nechať, ale najmä je tu teplo, to znamená, že nemusia mrznúť na námestí,“ prezradil hlavný organizátor podujatia Juraj Bochňa.
 
Vianočný jarmok aj tento rok prilákal tisícky návštevníkov z blízka i z okolia. Nechýbal ani bohatý hudobný program či zaujímavá tombola.
 
„Je to najmä folklórny program, keďže si myslíme, že najmä ten patrí k tradičným vianočným trhom, ale zároveň bude tu aj prehliadka spevu detí s koledami, rovnako máme skupiny, ktoré budú spievať gospel a samozrejme večerný koncert, počas prvého dňa patrí Muzikantom Raslavickým a ten druhý zase Zamiškovcom,“ doplnil J. Bochňa.
 
Osvetársky punč v sklenených šálkach
 
Tento rok sa organizátori rozhodli, že jarmok sa bude niesť v duchu ekológie. Ostatným išli príkladne a obľúbený osvetársky punč sa rozhodli podávať v sklenených šálkach, ktoré mohli návštevníci vrátiť alebo si ich nechať.
 
„Požiadali sme preto remeselníkov, aby tie svoje produkty balili prioritne do papierových sáčkov a keďže my sa snažíme ísť príkladom, tak sme do Bardejova priniesli konečne, po tom čo sa toho chytili aj iné mestá, aj punč, teda náš osvetársky punč do sklenenej šálky, lebo si myslíme, že ten osvetársky punč chutí úplne inak, keď ho máte v tradičnej, klasickej, peknej vyzdobenej šálke ako v nejakom plastovom poháriku,“ povedal na záver Bochňa.
 
Celý vianočný jarmok sa aj tento rok vydaril na výbornú a návštevníci zo športovej haly odchádzali spokojní.
(11:11, L. Urbán)
 
Diskusia
Pridať komentár