Stretnutie bývalých zamestnancov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

1129x
14. December 2018
Vianočné posedenie
Videoreportáž 
 
Vyspelosť spoločnosti môžeme merať rôznymi kritériami – napríklad aj tým, ako sa správa k starším ľuďom, k tým, ktorí toho urobili veľa, ale vládzu už menej. Úcta k šedinám patrila a stále patrí k základným pilierom hodnotového rebríčka v prostredí, v ktorom žijeme.
 
Inak tomu nie je ani na Základnej škole s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove. Stalo sa už tradíciou že na Mikuláša do školy prichádzajú jej bývalí pracovníci, ktorí v nej strávili kus svojho profesijného i osobného života. Vo vynovených priestoroch školskej klubovne si žiaci pripravili krátky program k blížiacim sa Vianociam. Odzneli známe pesničky, básne, vinše. Mladým účinkujúcim úprimne a dobrosrdečne tlieskalo niekoľko desiatok seniorských rúk. Žiaci po programe rozdali prítomným dôchodcom chutné medovníky.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Po krátkom príhovore Mileny Kravcovej, riaditeľky školy, sa podávala „mačanka“, kysnuté koláče i voňavý vianočný punč. V priateľskej atmosfére sa všetci prítomní vyrozprávali, vyobjímali a zaspomínali na svoje mladé časy. Bývalí zamestnanci ocenili moderný vzhľad školy, rekonštruované časti budovy, kráčanie s dobou. Je dôležité, v akom prostredí sa žiaci učia a do akého estetického priestoru rodičia zvážajú ráno svoje deti. To všetko bývalí zamestnanci školy v neformálnych debatách spomínali – krásna škola v najkrajšom slovenskom meste.
(15:20, M. Baranová, foto: ZŠ s MŠ Pod Vinbargom)
Diskusia
Pridať komentár