Remeslo má zlaté dno - vedia to aj na Spojenej škole na Štefánikovej ulici

1365x
07. December 2018
Na škole sa vyučujú aj remeslá
Videoreportáž
 
Remeslo má zlaté dno – presvedčujú sa o tom aj žiaci, ktorí končia učebné odbory na Spojenej škole na Štefánikovej ulici. Patria medzi nich murári, pekári i obuvníci, teda remeslá, o ktoré je veľký záujem a ktoré sú na trhu práce žiadané.
 
Práve tieto tri odbory, v ktorých sa končí štúdium výučným listom, ponúka škola aj od ďalšieho školského roka.
 
„Odbor obuvník ponúkame v systéme duálneho vzdelávania. Čo sa týka učebného odboru murár, boli sme úspešní v medzinárodnom projekte Erasmus, kde naši študenti vycestujú v marci budúceho roka na pracovnú stáž v rámci tohto projektu,“ prezradila riaditeľka školy Eva Kurnátová.
 
Získavanie nových poznatkov 
 
Do Prahy pôjdu žiaci pod vedením majstra odborného výcviku, kde získajú množstvo nových teoretických poznatkov a zručností práve v odbore stavebníctvo. 
 
„Je to úspech celej školy a zúročenie nášho učenia a snaženia našich žiakov. Táto stáž má našich žiakov posunúť ďalej, aby si zvýšili svoje odborné kompetencie a v rámci odboru stavebníctvo a či to zvládnu? Za seba poviem, verím im, lebo majú v sebe potenciál, ktorý ich predurčuje k tomu, aby z nich boli dobrí odborníci, takže áno,“ povedal majster odborného výcviku Slavomír Bortník
 
Žiaci budú vyberaný podľa toho, aké majú výsledky vo vzdelávaní na odborných predmetoch a aké zručnosti získali v rámci odborného výcviku. Od tvorcov projektu sú kritériá nastavené vysoko.
 
Odborný výcvik na Spojenej škole na Štefánikovej ulici prebieha v dielni odborného výcviku priamo v areáli školy, takže okrem teoretických vedomostí získavajú aj praktické zručnosti, ktoré využijú v reálnom živote. Po získaní počiatočných vedomostí žiaci praxujú aj na súkromných pracoviskách. Už počas štúdia na strednej škole sa z nich stávajú odborníci, ktorí sa môžu hneď po ukončení školy úspešne uplatniť v stavebníctve.
(red)
 
Diskusia
Pridať komentár