Volejbalistky Bardejova v súťažiach pod vysokou sieťou

1871x
21. November 2018
Zbierajú skúsenosti 
 Reportáž
 
Ženy z volejbalového klubu Volley Elite Academy Bardejov v ďalšom dvojzápase privítali súperky z Humenného. Pre Bardejovčanky ide o druhú sezónu, v ktorej postupne zbierajú skúsenosti. Klub má v súťaži aj ďalšie kategórie – staršie i mladšie žiačky.
 
„Klub vznikol v roku 2013, do Bardejova sme prišli v roku 2014. Prvý rok sme začali len s trénovaním v kategórii mladšie žiačky. Súťažne sme sa zapojili až do súťažného ročníka 2014/2015 v kategórii mladšie žiačky. V roku 2018 sme zapojili do súťaže štyri kategórie a to, 2. liga ženy, staršie žiačky, mladšie žiačky a mladšie žiačky štvorkový volejbal,“ uviedol Jozef Kurtiš, predseda klubu.
 
Momentálne pôsobí v klube približne 50 dievčat. Postupne o ženský volejbal je v Bardejove čoraz väčší záujem. Potešenie robia najmladšie volejbalistky.
 
Sympatické Bardejovčanky v domácom zápase hostili Humenné 
 
„Mali ešte len jedno kolo, odohrali dva zápasy, prehrali, ale veríme tomu, že ďalšie zápasy už budú pre nás lepšie, nakoľko tie dievčatá prvý krát stáli na ihrisku, hralo sa s inou loptou a viac menej sa ešte len učili kde, kto sa má postaviť,“ pokračoval Kurtiš.
 
Dlhodobé ciele si však predstavitelia klubu kladú vysoké. „Máme predstavu alebo víziu posunúť volejbal do 1. ligy žien. Záleží to od financií, chuti dievčat hrať a viac menej od výkonu, ktorý budú podávať,“ dodal na záver J. Kurtiš.
 
VEA Bardejov - ŠK Gymnázium Humenné 2:3 (-24; 31; -28; 19; -5)
VEA Bardejov - ŠK Gymnázium Humenné 0:3 (-18, -20, -19)
(15:58, M. Baranová)
 
Diskusia
Pridať komentár