Zrekonštruovaná materská škola vo Sveržove

1498x
07. November 2018
Zvýšila sa kapacita 
Videoreportáž
 
Materská škola v obci Sveržov prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Pribudli nové priestory, v ktorých budú dve moderné triedy i jedáleň. Oficiálne budú odovzdané začiatkom januára. Najmenší Sveržovčania tak dostanú krásny darček pod vianočný stromček.  
 
Škôlka sa takisto rozrastie kapacitne – doteraz to bolo 18, po novom sa číslo zvýši na 34 miest.
 
„Tridsaťštyri detí naplníme od 1. januára. Teraz nám do škôlky chodí 31 detí, časť z nich chodí do komunitného centra, ktoré je vedľa. Na ten čas sme si to dovolili využiť, od septembra do januára. Pretože môj názor je taký, že keby sme boli tie deti pustili do iných škôlok, napr. do Bardejova, tak by sa nevrátili. Trošku sme riskli a tie deti sme nechali v komunitnom centre, vďaka šikovnostiam našich učiteľov, ktorí tu pracujú. Prijali sme novú pani učiteľku, čiže momentálne tu pracujú 3 učiteľky. Od januára by mali byť štyri.
 
Škôlka bude dvojtriedna, čiže budú menšie deti, väčšie deti. Tie väčšie by mali byť tu v nových priestoroch. Budova je prepojená aj s komunitným centrom, čiže tak sa to nejakým spôsobom rozšíri kapacita aj komunitného centra na vzdelávacie aktivity a na podporné aktivity, ktoré oni majú. Materská škola takisto bude fungovať v priestoroch týchto nových, spodných priestoroch, ktoré sú vynovené, tie sme vynovili v minulom roku," prezradil starosta obce Pavol Ceľuch
 
Počas rekonštrukcie boli dodržané všetky technologické a stavebné postupy.
 
„Mali sme šťastie pri výbere firmy. Vyhrala firma JULIO s.r.o. Spolupráca s nimi bola excelentná, aspoň ja som to tak vnímal," dodal starosta.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Konateľ firmy Miroslav Dorin prezradil, čo bolo cieľom rekonštrukcie i ako dlho samotná prestavba škôlky trvala. „Predmetom tejto rekonštrukcie bola prístavba a nadstavba materskej škôlky. Realizovali sme novú strechu, kompletne nové zateplenie fasády, výmenu okien a úpravu vnútorných priestorov. Bolo zazmluvnených 120 dní. Je to dosť krátke časové obdobie na tak veľkú rekonštrukciu, ale pravdu povediac, tohto termínu som sa nebál, vedel som, že vo firme máme šikovných ľudí, ľudí, ktorí vedia pracovať a hlavne chcú pracovať. Určite by som vyzdvihol spoluprácu s pánom starostom obce, s pánom Ceľuchom. Každý jeden detail na tejto škôlke, každý jeden pracovný postup sme si dopredu odsúhlasili, obaja sme mali záujem o to, aby táto škôlka bola spravená čo najlepšie."
 
V najbližších týždňoch vynovená škôlka prejde kolaudáciou a postupne bude zariaďovaná tak, aby na prelome rokov mohla byť slávnostne odovzdaná. Obec Sveržov sa postupne rozrastá a aj to je dôkazom, že takáto rekonštrukcia bola potrebná.  
(22:58, red)
 
Diskusia
Pridať komentár