Basketbalistky doma prehrali, vonku vyhrali

1114x
05. November 2018
Basketbalistky pod košmi striedavo
 
V spoločnej 1. lige žien a junioriek BKM Bardejov hral v dvoch zápasoch nerozhodne. V prvom zápase v sobotu sa domácim nedarilo a prehrali s juniorkami Spišskej Novej Vsi o štyri body. Vydarila sa im nedeľňajšia odveta. Na palubovke súperiek im vrátili prehru s bodom na viac, vyhrali o päť bodov.
 
Kormidelník BKM Pavol Pekár po domácej prehre bol nespokojný, no o to viac ho potešilo víťazstvo vonku.
 
„V úvode sezóny som viac nespokojný ako spokojný. Dievčatá robia dosť chýb v obrany a veľké nedostatky máme v zakončovaní. Najmä spod koša sa nám nedarí a to by mali byť takmer isté body. Napriek tomu som oproti minulej sezóny aj spokojný. Jediná vec, ktorá ma v hre družstvá teší je doskakovanie. Tu sa nielen podkošové zlepšili, no získané lopty sa im až tak nedarí dostať do obruče. Domáca prehra sa rodila za nerozhodného stavu 44:44. Nastali vhodné situácie pre nás, no spomínané nepresné zakončenia dievčatá pripravili o víťazstvo.
 
Je to aj výsledkom toho, že sme málo pokope na tréningoch a málo trénujeme. Keďže sú na školách, tak sa stretávame zriedka. Aj keď sme dali doma 52 bodov, čo je solídny priemer, nestačilo to. Na druhý deň to už bolo lepšie. V oboch zápasoch sa strelecky presadila Puzderová, doma dala 16 a vonku 12 bodov. Zo študijných dôvodov nastúpili až u súperiek Stachurová a potešila dobrou streľbou za 16 bodov. Cenných bolo aj desať bodov Kuhajdíkovej. Takže sme im vrátili domácu prehru. V nedeľu 11.11. hráme doma s Popradom, bude to dobrý zápas.“
 
1. liga, sk. Východ: Bardejov – Spišská Nová Ves 52:56 (21:31), Spišská Nová Ves – Bardejov 51:56 (22:28)
Body BKM: Puzderová 28, Stachurová 16, Kuhajdíková 14, Pekárová 18, Čupová 8, Ratvajská 12, Biľová 9, Fellegiová 3.
(10:07, šč)
 
Inzercia 
Diskusia
Pridať komentár