Mŕtve mesto, mŕtvy šport alebo pán Hanuščak, aj odísť sa dá so cťou!

2271x
02. November 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE
Opakovaná lož sa stane pravdou 
Dovolím si zareagovať na článok „Pán Gmitter, neférovú hru...“ uverejnený v Bardejovských novostiach 25. septembra 2018. Autor, pán primátor Hanuščak napriek prísľubu vecnosti ponúka toho vecného veľmi málo.
 
Obsahom jeho riadkov sú zväčša plytké útoky na moju osobu. Vôbec na nevyjadril ku závadám na športoviskách, na ktoré som poukázal (futbalový štadión, zimný štadión, cyklotrasa ...).
 
Opakovaná lož sa stane pravdou
 
Pritom išlo o investície z verejných zdrojov za milióny eur. V súvislosti s hokejom sa ma opäť snaží obviňovať z vecí, ktoré som neriadil. Asi v duchu hesla: Opakovaná lož sa stane pravdou. Dokonca mi prisudzuje zodpovednosť za devastáciu zimného štadióna.
 
K tomu len toľko: Zimný štadión v čase prevzatia Bemaco HC 46 n. o. bol rovnako zdevastovaný, ako po jeho odovzdaní. Permanentné zatekanie a ďalšie stavebné chyby komplikovali dennodenne jeho plynulý chod. Keďže investície boli nereálne, neexistovala možnosť, ako s tým čokoľvek robiť.
 
Pridelené financie na správu štadióna, ktoré po znovuprevzatí mestom sa zázračne navýšili o viac ako 60 tisíc eur ročne, neumožňovali realizovať iné, ako nevyhnutné opravy (v časoch prenájmu Bemaco HC 46 n. o. bola dotácia na prevádzku 200 tisíc eur, dnes je 265 tisíc eur).
 
Dlhy sme nezanechali 
 
No opäť zdôrazňujem: Ja, ani mnou vedené HC 46 Bardejov o. z. sme žiadne dlhy nezanechali. Odišiel som, keď bol hokej na vrchole, zanechal som výstroj, funkčný kamerový systém a ďalšie vybavenie za tisíce eur.
 
V súvislosti s hokejom ma však zaráža iná skutočnosť. Prečo pán primátor ako najvyšší predstaviteľ mesta neprišiel na zápas a nepodporil našich hokejistov v časoch, keď žali úspechy a štadión bol plný divákov? Bál sa azda, že ho, rovnako ako futbaloví fanúšikovia, vypískajú? (V minulosti ho vypískali na hokeji i na futbale).
 
Je až komické, že si pán Hanuščak cestu na štadión našiel až teraz v predvolebnom čase (29.9.2018). A aj to pri mužstve, ktorého momentálne výkony sú s našou érou neporovnateľné. Možno vyššia moc chcela, aby verejnosť videla tento rozpor, keďže naši hokejisti boli v tomto zápase porazení mužstvom Rimavskej Soboty 2:7. Evidentne prítomnosť primátora ani ním zrealizované úvodné vhadzovanie našim hokejistom neprinieslo šťastie.
 
Predvolebná účasť na hokeji je o to paradoxnejšia, že pán Hanuščak akosi prestal chodiť medzi ľudí. A to by sa volenému zástupcovi rozhodne nemalo stávať. Mimochodom prehrali aj futbalisti (zápas 29.9. s MFK Dukla Banská Bystrica, výsledok 1:2 ). No aj napriek slabým výkonom som presvedčený, že osobná účasť primátora na športových podujatiach a zápasoch by bola pre hráčov povzbudením a podporou. No momentálne vedenie mesta tomu akosi nechce rozumieť. Platí staré známe: Mŕtve mesto, mŕtvy šport.
 
Bránil som bardejovský hokej
 
Úsmevne beriem i pripomenutie staršej kauzy, kedy zo strany michalovských fanúšikov došlo k útokom na rozhodcu a jeho opľutiu. Pán primátor účelovo zavádzal, keď tvrdil, že som ja kohokoľvek opľul. Pravda je taká, že ja sa na rozdiel od neho nebojím ísť medzi ľudí i v nepríjemných situáciách. Šiel som teda aj vtedy, keďže ich správanie bolo neakceptovateľné. A to aj napriek tomu, že Michalovčanov bola početná prevaha. Bránil som vtedy bardejovský hokej a nehanbím sa za to dodnes.
 
Skúste byť ako chlap
 
Pán primátor, aj ja si neodpustím radu: skúste byť chlap, a postavte sa zodpovednosti za svoju prácu čelom. Na kritiku ponúknite argumenty, ak ich máte, nie osobné útoky a osočovania. Verím, že vám voliči čoskoro vystavia účet. No i pri odchode by bolo dobré zachovať si istú kultúru a dôstojnosť.
 
Keďže nepovažujem za najšťastnejšie posielanie si odkazov cez médiá, vyzývam týmto ja, Andrej Gmitter, ako nezávislý kandidát na primátora Bardejova pána Borisa Hanuščaka na verejnú diskusiu. A asi najvhodnejšie by to bolo mimo kamier a štúdia Bardejovskej televízie. To len pre garantovanie objektívnosti.
(14:40, A. Gmitter)
Inzercia 
Diskusia
Pridať komentár