Bardejovčan Tibor Sahajda najlepší Slovák na MMM v Košiciach

3626x
08. Október 2018
Ďalšia skvelá správa pre okres Bardejov
 
Na Medzinárodnom maratóne mieru (MMM) v Košiciach sa skvelo prezentoval Bardejovčan Tibor Sahajda, keď skončil na skvelom ôsmom mieste a časom 2:15:59 vytvoril osobný rekord.
 
Keňan Raymond Choge sa stal víťazom 95. ročníka MMM v Košiciach. Stopky sa pri jeho výkone zastavili na čase 2:08:10 hod, čo je siedmy najlepší košický výkon v histórii.
 
Tibor Sahajda si splnil cieľ a zlepšil svoj osobný rekord, keď pred rokom zabehol čas 2:18:44. Rodák z Raslavíc získal prvý titul slovenského šampióna v maratóne a výrazne vylepšil svoj osobný maratónsky rekord z vlaňajška.
 
Vo skvelom súboji Choge 200 metrov pred cieľom ušiel svojmu etiópskemu partnerovi z úniku Aychewovi Dessiemu (2:08:14). Tretí skončil ďalší Etiópčan Shumet Mengistu (2:08:49), Choge dosiahol desiate víťazstvo kenského bežca v Košiciach v neprerušenej sérii a celkovo šestnáste.
 
„Všetko zapasovalo ideálne. Každých päť kilometrov som sa občerstvoval, snažil som sa bežať technicky ľahko a nenáročne. Na posledných piatich kilometroch to už bol takpovediac boj o život, ale taký je maratón. Vlani som mal v Košiciach väčšiu krízu, teraz ani nie. Jedna ale prišla, na záverečných dvoch kilometroch som už nevedel, či je to sen alebo skutočnosť. Bojoval som a napokon to dobre dopadlo,“ uviedol po pretekoch šťastný Tibor Sahajda.
 
Časom 2:15:59 dosiahol piaty najlepší slovenský výkon v histórii MMM. Na deviatom mieste v celkovom hodnotení skonči Jozef Urban (čas 2:24:46), ktorý v minulosti takisto pôsobil v Bardejove.
(18:47, j)
Inzercia 
Diskusia
Pridať komentár