Na 39. ročníku turnaja SNP desať hráčov

914x
04. Október 2018
Šachista Peter Demeter z Prešova víťazom
 
Hralo sa na deväť kôl, nechýbali osvedčení hostia z Nemecka a Poľska. Druhý deň bol tak trochu odpočinkový do ďalších, podstatne náročnejších partií.
 
Pešia turistická prechádzka cez Vinbarg a Kamennú horu do Bardejovských Kúpeľov osviežila. O roku bude jubilejný 40. ročník. Organizátori z Bardejovského šachového klubu už teraz majú plnú hlavu starostí. Isté je, že to bude bohatšia účasť. Majú prichystané pozvánky pre niekoľkých špičkových šachistov z rebríčka FIDE.
 
Víťazom sa stal Peter Demeter z PSK Deson Tatran ISM Prešov. Úvodné štyri zápasy zahral na remízu. Postupne s Veselovským, Cuperom, Tiebem, a Dorsom. Ďalších päť partií vyhral s Kočiškom, Waltherom, Cehelským, Mrvovou a Pollákom.
 
Odchovankyňa bardejovského šachu, medzinárodná ženská majsterka FIDE Alena Mrvová, za slobodná Bekiarisová, prišla o prvenstvo práve v koncovke turnaja. Odštartovala dvomi remízami s Cuperom a Tiebem. Porazila Dorsa, Kočiška, Walthera, no nečakane prehrala s Cehelským. Po výhre nad Pollákom nezvládla kľúčový duel s Demetrom a dokonca nebodovala v poslednej partií s Veselovským.
 
Konečné poradie: 1. Peter Demeter, Prešov, 7 b, 2. Ryszard Dors, Poľsko, 6,5, 3. Alena Mrvová, Reinter Humenné, 4. Ján Veselovský, Bardejov, 5,5, 5. Joachim Walther 5, 6. Heinz Tiebe, obaja Nemecko, 4, 7. Rudolf Pollák, 3, 8. Ján Cuper, obaja Bardejov, 3, 9. Cyril Cehelský, Humenné 2,5, 10. Jozef Kočiško, Bardejov, 2 body.
(17:48, šč)
Diskusia
Pridať komentár