Bardejovčan Janík Velgos získal titul Mr. Olympia ako prvý Slovák v histórii

7295x
16. September 2018
Skvelý úspech 
Janík Velgos dosiahol neuveriteľný úspech
 
V piatok štrnásteho septembra sa v americkom meste Las Vegas uskutočnili prestížne preteky PRO Mr. Olympia v benchpresse bez rozdielu veku. Slovensko na týchto pretekoch reprezentovali dvaja slovenskí reprezentanti – Janík Velgos a Ján Orosz, ktorí splnili veľmi ostré kvalifikačné limity.
 
Následne im organizátori poslali pozvanie na tieto veľké preteky. Do Ameriky spolu s reprezentantmi vycestoval aj najsilnejší muž na planéte v benchrpesse RAW, Lászlo Mészáros, ktorý reprezentoval svoju krajinu, Maďarsko.
 
Ďalší skvelý úspech z Titulu Mr. Olympia získal Janík Velgos, keď vyhral prvé miesto v kategórii do 125 kíl a získal titul Absolútneho víťaza bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára výkonom 320 kíl.
 
„V treťom pokuse mi 345 kíl neuznali, ale zdvihol som aj to. Je to skvelý pocit, za všetko to trápenie a strávený čas vo fitku,“ prezradil po pretekoch pre ahojbardejov.sk Janík Velgos.
 
Ján Orosz obsadil skvelé štvrté miesto. Obaja štartovali v Open kategórii, čo znamená, že Janík ako 17 ročný dorastenec pretekal s mužmi profi od 24 do 39 rokov, čo je Open kategória.
 
Takisto aj kategória Masters od 40 do 80 rokov, pretekali s mužmi bez rozdielu veku. Janík Velgos sa odteraz môže popýšiť svetovým rekordom od 15 do 19 rokov IPL Amerika profi. Doteraz ešte nikto zo Slovákov nevyhral Mr. Olympiu v Spojených štátoch amerických.
 
„Už osemnásteho septembra odchádza výprava na Majstrovstvá sveta do Maďarska, kde ide Janík obhájiť titul po štvrtý raz za sebou, čo nedokázal žiaden dorastenec na svete,“ podotkol Ľuboslav Velgos, prezident SAST.
 
Celej súťaže v Amerike sa zúčastnilo sedemnásť krajín a v hale bolo približne 5 tisíc divákov. Janíkovi Velgosovi, Jánovi Oroszovi i celej výprave srdečne blahoželáme!
(21:58, red)
Diskusia
Pridať komentár