Boh nech ochraňuje mesto, kde vládnu sliepky a slepačí rozum

2480x
14. September 2018
Kauza kikiríkajúci kohút pokračuje
 
"Kdyby hloupost nadnášela, tak slepice se v Bardejově vznáší jako holubičky," parafráza na Dr. Štrosmajera. Pekný deň. Vážený pán primátor. Vážené dámy. Vážení páni.
 
Ďakujeme Vám a Vašim pracovníkom za ochotu riešiť nepríjemnú situáciu. Bohužiaľ nepríjemnosti stále pretrvávajú. Prečítali sme si články v médiách a vychádza nám z toho, že pani majiteľka a jej dcéra vykazujú veľké neznalosti pri chove sliepok.
 
Chýbajú im nielen základné biologické poznatky (ktorými obhajovala kohúta dcéra majiteľky), ale aj trošku gazdovského rozumu. O vzájomnom porozumení, úcte a ľudskosti ani nehovoriac.
 
Veríme, že Vy aj Vaši pracovníci sa nerozhodujete na základe emócií, ale na základe faktov a overených informácií. Preto Vám ich uvádzame:
 
K znášaniu vajec sliepky kohúta nepotrebujú. Gazdiné potrebujú oplodnené vajíčka na jar. Chovať kohúta v lete, jeseni, a zime nie je rentabilné, rozumné, ani gazdovské. Najzdravší spánok je pri otvorenom okne, nie však v hlučnom prostredí.
 
O probléme sme informovali ešte 30. júla 2018: 

Bardejovčanom prekáža spievajúci kohút, kikiríka už od tretej hodiny nadránom 

 
Tvrdenie o tom, ako silno a často si nový kohút veselo a hlasno vyspevuje, si môžete ľahko overiť, prechádzkou v skorých ranných hodinách. Prípadne sa ubytujte na ubytovni, sú tu voľné miesta na juhovýchodnej strane, kde sa hluk najintenzívnejšie rozlieha. Náklady na ubytovanie na pár nocí pre správne posúdenie situácie Vašim kompetentným pracovníkom radi uhradíme poukázaním vynaloženej sumu na účet mesta, ak to pomôže.
 
Nemáme výhrady voči chovu sliepok, nie sme odporcovia zvierat, veď na ubytovni máme psíky a mačky. Tie však nikoho nevyrušujú. Čas je vzácny a nevieme, čo by prinieslo ďalšie osobné stretnutie a vysvetľovanie. Veď syn majiteľky pri našom osobnom stretnutí nám dal za pravdu.
 
Ak je skutočný záujem vyriešiť nepríjemnú situáciu, bude vhodnejšie, ak Vaši kompetentní pracovníci uvedené fakty a skutočnosti rozumne vysvetlia pani majiteľke a jej rodine. Možno pochopia a kohúta predajú alebo niekomu podarujú, ak majú v sebe štipku gazdovského rozumu, citu a ľudskosti.
 
S vďakou Obyvatelia Ubytovne NsP Bardejov
(10:12, mail) 
Diskusia
Pridať komentár