Architekti vystavujú v bardejovskej Starej synagóge

1471x
06. September 2018
CE.ZA.AR.
Cenu v kategórii obnova a prestavba získal objekt Starej synagógy v Bardejove
 
V bardejovskej Starej synagóge sa dnes (štvrtok, 6. septembra 2018) uskutočnil ďalší ročník putovnej výstavy CE.ZA.AR. Po roku v Bardejove po druhýkrát.
 
CE.ZA.AR je cena Slovenskej komory architektov za architektúru. Jej prvý ročník je datovaný do roku 2002 a za vyše 15 rokov svojej existencie sa vypracovala na azda najvýznamnejšie ocenenie, ktoré je možné v oblasti architektúry na Slovensku dosiahnuť.
 
Úlohou ocenenia CE.ZA.AR je zdôrazňovať kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporovať a oceňovať profesionálne výkony architektov, no predovšetkým kultivovať verejné povedomie o nutnosti rozvoja kvalitnej architektúry ako základného princípu zvyšovania kvality prostredia vytváraného výstavbou.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Ceny za architektúru sa tradične odovzdávajú v šiestich kategóriách – rodinné domy, bytové domy, občianske a priemyselné budovy, obnova a prestavba, interiér a exteriér. Ceny sa udeľujú pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.
 
V novembri minulého roku, vďaka spolupráci Cechu architektov Bardejova so Slovenskou komorou architektov, po prvýkrát zavítala putovná výstava ceny za architektúru CE.ZA.AR i do Bardejova a v kultúrno-komunitnom centre BAŠTA si tak mohli Bardejovčania pozrieť prihlásené, nominované i ocenené diela Slovenskej architektúry.
 
Dobrá správa je, že po roku sa výstava dostala do Bardejova znova. Tohtoročná výstava je o to vzácnejšia, že cenu za architektúru za daný rok v kategórii obnova a prestavba získal práve objekt Starej synagógy, v priestore ktorej sa výstava koná. Bardejovčania i návštevníci mesta ju môžu zhliadnuť do 27. septembra.
(18:59, j)
 
Diskusia
Pridať komentár