Ženy robia Bardejovu dobré meno, vysoko vyhrali aj nad Košicami

1358x
03. September 2018
Nováčik v Bardejove nepochodil
Koordinátor ženského futbalu v Bardejove František Kuľka (vľavo) gratuluje trénerovi Ľubomírovi Čekanovi k okrúhlemu jubileu
 
Futbalistky Partizána Bardejov majú za sebou aj druhý zápas v aktuálnej sezóne. Po výhre 4:0 nad Banskou Bystricou opäť v domácom prostredí privítali nováčika súťaže – celok Lokomotívy Košice.
 
Od úvodu sa hral útočný futbal, šance mali domáce i hostky. Košičanky do Bardejova prišli sebavedomé, čo prospelo otvorenej hre. Domáce favoritky sa do tempa dostávali pomaly, viazla hlavne finálna fáza, keď na hrote kvôli reprezentačným povinnostiam chýbala Monika Havranová.
 
Skóre stretnutia otvorila svojim premiérovým gólom v drese Bardejova Lívia Potengová v 39. minúte, čo bol jediný gól v prvom dejstve. Po zmene strán ubehlo len niekoľko desiatok sekúnd a kapitánka Veronika Galarovičová si pekne nabehla na prihrávku v pokutovom území a loptu poslala do siete Lokomotívy – 2:0.
Videoreportáž 
 
Hostkám v druhom polčase postupne začali dochádzať sily. Po hodine hry si na roh Galarovičovej krásne nabehla Stela Semanová a hlavičkou nekompromisne upratala loptu do siete – 3:0. Desať minút pred záverečným hvizdom približne tri metre pred hranicou šestnástky z priameho kopu Galarovičová poslala loptu rovno do šibenice hosťujúcej bránky a uzavrela skóre na konečný výsledok 4:0.
 
Partizánky vyhrali rovnakým výsledkom aj druhý zápas v sezóne a trénerovi Čekanovi k okrúhlym narodeninám prichystali krásnu oslavu.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
„Dnešný zápas s nováčikom bol taký špecifický, že to bolo východoslovenské derby. Dievčatá z Košíc prehrali prvý zápas, to znamená, že sa tešili na Bardejov, chceli sa u nás predviesť, ale na druhej strane musím povedať, že naše dievčatá pristúpili k zápasu veľmi zodpovedne aj napriek tomu, že nám chýbala Monika Havranová, ale zabrali ďalšie dievčatá. A tu sa ukazuje, že ten káder môže potiahnuť hociktorá hráčka. Samozrejme, hralo sa nám veľmi ťažko, pretože súper hral veľmi defenzívne, vzadu, v bloku, útočil len s jednou hráčkou, takže sme sa možno ťažšie presadzovali. Ale nakoniec do toho prvého gólu, keď sme ho dali, potom sa to zlomilo a myslím si, že sme mali hru jednoznačne v rukách,“ rozsiahlejšie okomentoval stretnutie tréner Bardejova Ľubomír Čekan.
 
Jeho náprotivok Vladimír Chovaník videl duel takto: „Vedeli sme, proti komu hráme a tak sme aj prispôsobili taktiku. Myslím si, že prvý polčas nám celkom vychádzal. Škoda posledných 5 minút, keď sme dostali gól po individuálnej chybe a takisto škoda začiatku druhého polčasu, keď nastala druhá individuálna chyba. Myslím si, že keby sme takto hrali aj zápas predtým doma, tak vyhráme. Musíme byť spokojní, dnes bojovnosť, nasadenie bolo na dobrej úrovni, samozrejme máme ešte iné nedostatky, ktoré sa budeme snažiť odstrániť. Predsa len zbierame skúsenosti, sme nováčik, ale verím, že postupne prídeme na to, ako sa adaptovať v súťaži.“
 
Partizán Bardejov - TJ Lokomotíva Košice 4:0 (1:0)
Góly: 39. Potengová, 47. a 79. Galarovičová, 59. Semanová
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Pajonková - Potengová (89. Maliňaková), Dimitrijević, Lukčíková, Sivčová (77. Mazurová), Gmitterová, Galarovičová, Tejová, Hviščová, Semanová, Vagaská
(20:43, J. Mačejovský) 
Diskusia
Pridať komentár