V Bardejove vznikne vodná priekopa, člnkovanie však nebude možné

8234x
21. August 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE  
Pri hradbách vznikne vodná priekopa
 
Takto bude vyzerať nová oddychová zóna 
 
V Bardejove už čoskoro vznikne ďalšie miesto na oddych a relax. Radnica plánuje vybudovať vodnú priekopu, ktorá bude mať osemsto metrov štvorcových. Pamiatkari výstavbu povolili, jej začiatok by mohol odštartovať na budúci rok.
 
V minulom roku poslanci odsúhlasili investíciu pod názvom Obnova hradobného opevnenia a jeho zapojenie do infraštruktúry mesta Bardejov.
 
Hladina vody bude pokojná
 
„Vodná plocha je technicky riešená ako fontána s cirkuláciou a filtráciou vody a osvetlením, ale bez striekacích trysiek. To znamená, že vodná hladina bude pokojná. Teleso fontány je riešené ako vaňa z monolitického vodostavebného železobetónu. V rámci vodnej plochy je rozmiestnených 8 kusov kamenných blokov z celkového počtu 50 ks, navrhnutých v rámci náučného chodníka „Park osobnosti Bardejova“.
 
 
Pohľad zhora 
 
Prístup k ním bude po betónových stupňoch voľne rozmiestnených v priestore medzi chodníkom lemujúcim vnútornú (juhozápadnú) stranu fontány a jednotlivými blokmi,“ prezrádza Vladimír Dušenka z oddelenia výstavby MsÚ v Bardejove. Šírka vodnej plochy je od cca 8,14 m do 12,076 m v dĺžke cca 80m a hĺbke vody 30 cm.
 
Zkolaudovali Horný hrad
 
Len prednedávnom bol skolaudovaný tzv. Horný hrad. Celá obnova južnej časti hradobného opevnenia stála viac ako jeden milión eur.
 
 
Hĺbka vody bude 30 cm 
 
Nová pešia zóna ponúka aj podzemnú presklenú prevádzku s moderným výťahom a kaviarňou. Vedenie mesta plánuje dokončiť južnú časť a následne severovýchodnú a východnú časť hradobného opevnenia. Tieto investície mesto plánuje financovať hlavne z európskych grantov a štátneho rozpočtu.
 
 
Pribudnú aj lavičky 
(9:22, red)
 
Diskusia
Pridať komentár