BESEDA: Vyberte najškaredšie miesto v Bardejove

4729x
20. August 2018
Program ČISTÝ BARDEJOV – 14. ročník!
 Pozrite si besedu
 
Aj vy môžete poukázať na hyzdiče v meste a spolurozhodovať, ktorý z nich získa ocenenie Bodliak mesta 2018. V apríli t.r. vyhlásila Komunitná nadácia Bardejov (KNBJ) v spolupráci s mestskou samosprávou už jeho štrnásty ročník.
 
Táto iniciatíva je súčasťou Strategického plánu hospodársko-sociálneho rozvoja mesta a má za úlohu aktivizovať obyvateľov mesta k aktívnejšiemu prístupu k životnému prostrediu a skrášľovaniu akéhokoľvek prostredia na území mesta.
 
„ Čistý Bardejov “ je realizovaný v troch úrovniach – reštrikčnej, súťažnej a grantovej. Verejnosťou je najviac sledovaná reštrikčná, v rámci ktorej môže každý obyvateľ mesta poukázať na objekt alebo priestranstvo, ktoré, podľa jeho úsudku, najviac zohyzďuje mesto.
 
Takéto podnety môže oznámiť v kancelárii komunitnej nadácie osobne, mailom, resp. zaslaním fotografie hyzdiča. Začiatkom októbra môže potom každý z obyvateľov mesta spoluhodnotiť tzv. Galériu hyzdičov mesta prostredníctvom on–line hlasovania na web stránke nadácie.
 
V minulom roku „ocenenie“ Bodliak mesta za r. 2017 získal meštiansky dom na Radničnom námestí 45, vlastník Acomp, s.r.o.
 
Tou druhou je súťaž O najkrajšie okolie rodinného domu, bytového domu a organizácie. Má motivačný charakter, spočívajúci na verejnom ocenení - morálnom , finančnom i materiálnom - troch rodín, bytových spoločenstiev a organizácií, ktoré dosiahnu svojou starostlivosťou najkrajšie upravené okolie pred svojím rodinným domom, bytovým domom a organizáciou (firmou, školou a pod.).
 
V tretej, grantovej úrovni môžu získať aktívni obyvatelia Bardejova, neziskové organizácie, školy a bytové domy finančný príspevok do výšky 600 eur prostredníctvom predloženia malého projektu zameraného na skvalitnenie životného prostredia v ktorom žijú, alebo pracujú. Program podporujú aj podnikateľské subjekty, predovšetkým firmy Hobby/BJ a Anavek.
(8:41, J. Jarina, V. Savčinský)
 
Diskusia
Pridať komentár