Bardejovčania Maroš Fecek a Marek Brezáni úspešní v Poľsku

823x
17. August 2018
Majstrovstvá sveta v Poľsku 
Maroš Fecek a Marek Brezáni
 
Prednedávnom sa konali Majstrovstvá sveta v Raketovom modelárstve v Poľsku na letisku Kruszyn pri meste Wloclawek. Na týchto majstrovstvách sveta súťažilo cca 400 súťažiacich z 24 štátov z celého sveta. Aj Slovensko malo svojich zástupcov. V reprezentačnom družstve bolo 8 juniorov, 9 seniorov, dvaja pomocnici, 1 medzinárodný rozhodca a 1 športový komisár.
 
Za Združenie Bardejovských modelárov súťažili dvaja juniori a to Maroš Fecek zo Základnej školy pod Vinbargom a Marek Brezáni z Bilingválneho gymnázia sv. Jána Bosca.
 
Oprávnenosť reprezentovať Slovenskú republiku na Majstrovstvách sveta potvrdil Marek Brezáni ziskom 3. miesta v kategórii S3A raketa padák, keď o zisk medaily bojoval v rozlete s ôsmymi juniormi. Nakoniec svojím výkonom získal pre Slovensko bronz z Majstrovstiev sveta.
 
Bola to prvá medaila nielen pre neho, ale aj pre celý reprezentačný kolektív. V nasledujúci deň súťažil Maroš Fecek v kategórii S6A streamer, kde v jednotlivcoch síce nezískal medailu, ale v družstvách prispel svojim výkonom k zisku zlatej medaily. Takže Maroš si doniesol domov zlatú medailu v družstvách a titul Majstra sveta.
 
Reprezentačné družstvo Slovenskej republiky si počas šiestich súťažných dní vybojovalo na MS 2018 celkom 11 medailí (7 zlatých, 4 strieborné, 1 bronzovú). V hodnotení národných tímov sa družstvo juniorov umiestnilo na 3. mieste, v celkovom hodnotení štátov sa Slovenské reprezentačné družstvo umiestnilo na 4. mieste.
(9:53, V. Švec, vedúci modelárskeho krúžku)
 
Diskusia
Pridať komentár