Šachistky Bekiarisová a Ferková pod Olympom

560x
03. August 2018
Majsterka Slovenska na olympiádu do Batumi
 
Vrcholným podujatím všetkých športovcov aj šachistov je olympiáda. Dominika Ferková z BŠK Bardejov získala miestenku do družstva žien. 43. ročník šachovej olympiády sa uskutoční od 23. septembra do 6. októbra v gruzínskom Batumi pri Čiernom mori.
 
Hrať sa bude v dvoch sekciách. V otvorenej za družstvo mužov môže hrať aj šachistka. V druhej súťaží to bude už len záležitosť ženského tímu. Chýbať nebude ani súťaž telesne postihnutých šachistov.
 
Šachové figúrky budú posúvať hráči zo 180 krajín. Slovenský tím žien tvoria: IM Eva Repková, IM Zuzana Štočková, WGM Zuzana Cibíčková, WFM Monika Motyčáková a WFM Dominika Ferková.
 
Šestnásť ročná členka Bardejovského šachového klubu získala na nedávnom domácom šampionáte titul majsterky Slovenska. Školská majsterka už pred rokom skončila na bronzovom stupienku.
 
Na šachovej olympiáde v roku 2010 v Ruskom Chanty Mansijsku hrala ďalšia Bardejovčanka Alena Bekiarisová-Mrvová. Zo 115 krajín Slovensko skončilo na 24. mieste.
 
Reprezentačný tím šachistov je zložený z týchto hráčov: GM Christopher Repka, GM Tomáš Petrík, GM Marián Jurčík, IM Viktor Gažík, IM Martin Nayhybauer.
(19:11, šč)
 
Diskusia
Pridať komentár