Futbalový Partizán tvorí káder za pochodu

760x
02. August 2018
Niekoľko výkričníkov i otáznikov zostáva
 
V úvodnom kole sezóny Partizán v Žiline s B-mužstvom prehral 6:4. Tréner Jozef Daňko v krátkosti to komentoval takto: „Dlhodobo je zranený Belunek, chýba na ľavej strane obrany. Všetky góly prišli z tejto časti. No obranu tvorí celé mužstvo. Horodník suploval, nevyšlo to, Glebko tiež nie je doma pri čiare. Umelá tráva v Žiline je rýchla, domáci sú zvyknutí. Lukáč trošku neustrážil Balaja, dal nám tri góly. No aj my sme ukázali pekné akcie, dali sme štyri góly.“
 
Doma proti Komárnu len bojovnosť nestačila. Mužstvo sa spoliehalo na vysokých obrancov Berežného, Šuľu a Liptáka. No pred zápasom boli aj problémy.
 
„Katona sa necítil dobre, ale povedal, že to zvládne. Mal žalúdočné problémy. Bolo to cítiť na hre smerom dopredu, bolo aj veľmi teplo. Klobúk dole, vydržal 70. minút s ťažkosťami. Potom nastúpil Glebko. V strede ihriska nás súper neprevýšil. No majú kvalitného na hrote Nurkoviča, ten nám robil problémy. Naša defenzíva, až na jeden moment v závere, kedy sme zaspali, bola v poriadku. V ofenzíve som viac čakal od Milunoviča, aj keď išiel na doraz. Veľa strácal, no podporoval Staška. Obaja potrebujú čas zohrať sa, aby to zvládli aj na slepo. Pri čiarach Sarki i Siwahla sú rýchli, no nedarilo sa im vo finálnych prihrávkach.“
 
Z druhej línie sa hráči akoby zľakli v streleckých pokusoch ohroziť bránu súpera. Domácim sa nepodarilo, aby si pripísali prvé víťazstvo.
 
„Chlapci nesklamali, bojovali do poslednej minúty. Nemám im čo vyčítať. O ten jeden gól sme boli lepší, ťažko sme sa dostávali do šancí v tomto zápase. Viac prevažovala sila ako futbalový prejav. Pomaly sa dávame dokopy, herný prejav nebol zlý. V zakončení boli chyby, aby sme sa dostali do vyložených príležitostí. Súper hral kompaktne v obrane, veľa toho nám neumožnil. Všetko bolo pomalé, súper dostupoval. Minimálne pri čiarach potrebujeme ešte dvoch hráčov. Remíza je zaslúžená, pripravíme sa do Šamorína. Hostia boli usilovnejší v streleckých pokusoch“ – vyslovil želanie tréner Daňko.
 
Bardejov – Komárno 0:0
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Rošev, Šuľa, Berežný, Haladej, Lipták, Sarki (67. Horodník), Katona (80. Glebko), Sarki (65. Horodník), Milunovič, Staško.
 
V 3. kole v piatok 3.8. bude zápas Šamorín – Bardejov.
(18:42, šč)
Diskusia
Pridať komentár