Šikovní Bardejovčania sa dokázali presadiť aj v zámorí

6015x
15. Júl 2018
Emocionálna hudba s orchestrálnymi prvkami
 
Pred mesiacom uzrel svetlo sveta album slovenskej filmovej hudby, ktorej tvorcovia sú Slováci a dokonca jeden z autorov pochádza priamo z Bardejova. Album sa podarilo vydať v USA, v Los Angeles v Kalifornii v spoločnosti Revolt Music Production.
 
Autormi albumu sú Dávid Čech z Bardejova a Jaroslav Vyhnička z Dubnice nad Váhom, ktorí na albume pracovali od roku 2016.
 
„Spoločnými silami, témami a následne orchestráciou a hudobnou produkciou začal album dostávať finálnu podobu vďaka kontaktom a milej spolupráci a ochote hudobníka Stanislava Baláža, ktorý prispel Ethno a taktiež rôznorodými folk a sólo prvkami. Pomohol nám aj Peter Durák, ktorý sa zaoberá predovšetkým rockovou hudbou, prispel tiež svojimi riffmi, ktoré našli v albume svoje opodstatnenie a svoje miesto,“ uviedol autor Dávid Čech.
 
Finálny album putoval z profesionálnych štúdií k postprodukcii a po nej nasledovala výroba coveru.
 
„Spomenúť treba autora tohto krásneho obrázka, ktorým je Patrick Björkström, fínsky ilustrátor, ktorý ako freelancer pracuje pre Blizzard Entertainment. Čo sa týka samotnej hudby, je jasné, že sa jedná o emocionálnu hudbu s orchestrálnymi prvkami a piano témami a taktiež s prienikmi elektroniky a ambientu. Hudba je prvoplánovo určená pre filmové trilery, dokumentárne filmy alebo pre televízie. Kde sa uplatní, ukáže až čas. Album sa predáva aj ako samostatná jednotka na takmer všetkých streamovacích platformách. Album je venovaný a ladený v duchu lásky a úcty k prírode a keďže všetci autori a spoluautori sú Slováci, tak aj k našej stredoeurópskej prírode,“ dodal D. Čech. 
 
(20:44, red)
Diskusia
Pridať komentár