Príďte a podporte dobro

881x
13. Júl 2018
Pozvanie na prvý festival Ruthenia bar Fest #1 v Stebníku
 
 
Medzi najdôležitejšie úlohy hospicovej filozofie, ktorej vedenie Hospicu Matky Terezy v Bardejove prikladá osobitný zreteľ, patrí aj činnosť triumvirátu: Rodina – pacient – personál. Ich vzájomná a kvalitná symbióza vytvára v starostlivosti o nevyliečiteľného človeka vzácne prostredie, ktoré mu napomáha pokojné prežívanie posledných chvíľ jeho života.
 
Preto sa hospic snaží a vie byť v tomto rodine užitočný. Ide najmä pri riešení situácií súvisiacich s úmrtím, ale i iných, pokiaľ o to rodina stojí. Hospic je tomu otvorený, o čom sa dá presvedčiť aj v nedávno vydanej brožúre: Hospicové VADEMECUM pre každého. Teda hospic je v tomto maximálne ústretový, čo sa prejavuje aj mnohorakej spolupráci najmä na báze dobrovoľníctva, donorovania i iných dobrodení či pomoci pri organizovaní úspešných všestranne užitočných duchovných i dobročinných kultúrno-spoločenských podujatí.
 
V týchto intenciách sa pripravuje aj prvý charitatívny festival hier a zábavy, niečo na spôsob niekdajších juniálesov pre detí, mládež, ale i dospelých a stárež, ktorý sa uskutoční v Stebníku pod názvom:FESTIVAL - RUTHENIA BAR FEST#1, STEBNÍK v sobotu, 21. júla 2018 od 13.00 hod.
 
Iniciátor a organizátor: SLAM – Slavomír Mlynár a J&J Brothers s.r.o. Spoluorganizátor: Hospic Matky Terezy Bardejov Podpora: Rusínska obroda Slovenska
 
Súčasťou bohatého programu pre všetkých budú viacerí žiadaní a populárni východoslovenskí tanečníci, speváci, humoristi, atrakcie pre detí, trh šikovných rúk, tanečná zábava (MODET), ale aj tombola súcich vecných cien (šľachetní sponzori), ktorej výťažok bude venovaný hospice na zakúpenie kyslíkového prístroja, ktorý poslúži nielen jeho pacientom, ale prípadne aj iným núdznym, formou zapožičania.
 
V prípade nepriazne počasia sa podujatie uskutoční v miestnom kultúrnom dome s voľným vstupom. Príďte všetci, neoľutujete, pričiníte sa o konanie dobra, tiež podporíte hospic a dobre sa aj zabavíte!
(18:21, J. Krajči)
 
Diskusia
Pridať komentár