Bardejovčania úspešní na Országh cupe v Banskej Bystrici

1376x
19. Jún 2018
Hráči obsadili striebornú priečku
Hráči so striebornými medailami
 
Veľký úspech zaznamenali šiesti bardejovskí hokejbalisti na turnaji Országh cup v Banskej Bystrici, konkrétne Matúš Luč, Marek Skošnik, Marek Lukaček, Michal Šelong, Richard Majer a Tomáš Trudič. Chlapci cez víkend odohrali najväčší turnaj v Európe, v ktorom hrali za Spišskú Novú Ves.
 
Tento turnaj sa konal už po 9. krát, koná sa každý rok a na turnaji štartuje 24 tímov. Tímy sú v základnej časti rozdelené do ôsmych skupín, po tri družstvá. Bardejovskí hokejbalisti vo svojej G skupine skončili na prvom mieste, keď postúpili priamo do osemfinále a stretli sa s mužstvom Žiar nad Hronom.
 
Tam vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch a postúpili do štvrťfinále. V ňom chlapci narazili na Podbrezovú. Podarilo sa im vyhrať najtesnejším rozdielom, kde jediným gólom sa prezentoval Bardejovčan Matúš Luč a dostali sa do semifinále. Tam narazili na reprezentáciu Slovenska do 18 rokov a jednoznačne zvíťazili 5:0.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Do finále sa prebojovalo aj mužstvo zo Zvolena, ktoré má už šesť titulov a je nabité zvučnými menami. Finálový zápas sa skončil 1:0 pre Zvolen a tak sa chlapci zo Spišskej Novej Vsi umiestnili na peknom druhom mieste.
 
Viac o turnaji prezradil jeden z hráčov, Matúš Luč. „Môžem povedať, že tento turnaj je najväčší v Európe, kde hrajú najlepší slovenskí hokejisti a hokejbalisti. Každé mužstvo na tomto turnaji je kvalitné. Tohto roku sme boli poskladaný z viacerých hokejbalových klubov, kde vznikla neskutočná silná partia a dokázali sme sa prebojovať až do finále. Sme veľmi šťastní, lebo je to veľký úspech, ale škoda, že sme to nevyhrali. Mali sme na to. Títo chlapci dali do toho všetko, ale nevadí, skúsime to o rok, hoci nie je jednoduché dostať sa do najlepšej štvorky.“
(19:46, ML)
 
Diskusia
Pridať komentár